- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ZONGULDAK – ANKARA DEMİRYOLU YENİLEMESİ TAMAMLANDIKTAN SONRA, İŞLETİLMESİNDEKİ FARKLILIKLAR NE OLACAK…

Zonguldak-Ankara arası demiryollarının, tamir-bakım-yenileme çalışmaları hızla yapılıyor. Bu sene işletmeye açılacağı söyleniyor.

Bizin çocukluğumuzda, Zonguldak- Ankara arasında “Posta Treni-Karaelmas Motorlu Treni” çalışmaktaydı.

 

Devrekli, Anavatan Partisinden milletvekili olan, Ulaştırma Bakanı Merhum Sayın Veysel Atasoy tarafından, Zonguldak-Ankara arasına “Beyaz Ekspres yolcu treni” hizmete sokuldu.

 

Ülke genelinde, Yüksek Hızlı Trenler, TUVAŞAŞ Adapazarı Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. tarafından sürekli olarak üretilmekte, yurt geneline sevk edilmekte.

 

Ülkemizde, 15 civarında firmada, raylı sistemler- metro ve benzeri demiryolu vasıtaları üretimine başlamış durumdalar.

Dünya genelinde çok büyük beyeni toplayan imalatlara çok büyük siparişler de verilmektedir.

 

Ankara – Konya, Ankara – Eskişehir arasında çalışan Hızlı trenlerde, en çok günlük seyahat edenler, üniversite tahsili yapan öğrenciler, seyahat etmektedirler.

 

Zonguldak – Karabük – Çankırı – Ankara arasında çalışacak raylı sistem vasıtaları, bölgesel kalkınmaya ve üniversite talebelerinin huzurlu eğitim görmelerini sağlayacaktır.

 

Adapazarı – Ferizli – Kocaeli – Akçakoca – Alaplı – Kdz. Ereğli – Zonguldak – Çaycuma - Bartın, Hızlı Tren hattı, yapım çalışmaları hızla devam etmektedir.

Zonguldak-Bartın Bölgesi, Ülke geneli hızlı tren ağıda entegre bağlantısı sağlanmış olacaktır.

 

Ülkemizin, hızlı tren yapılanmasına, Karabük’ün de bağlanması sağlanmalıdır.

 

Bölgesel kalkınmanın sağlanması için, Zonguldak – Çaycuma – Karabük – Kurşunlu arasında, günde birkaç sefer yapacak, RAYBÜS – MOTORLU TRENLER sefere konulması gerekmektedir.  

 

Zonguldak – Karabük – Çankırı – Irmak – Ankara demiryolu yenileme çalışmaları bittiğinde, konu demiryolu işletmeciliğinde ve demiryolu yolcu taşımacılığında ne gibi yeni vasıtaların geleceği-sefere konulacağı ve yük taşımacılığı ile ne gibi hizmetlerin verileceği hakkında, bölge halkının bilgilendirilmesi gerekmektedir.

 

İlgililerin, etkililerin, yetkililerin, atanmışların ve de seçilmişlerin. Bölge halkımızın, ilgilerine ve bilgilerine sunarım.

 

HİKMET SİVRİ

GENEL BAŞKAN

 

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com