- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BAYINDIR BÖLGE HAVA LİMANININ, TEMELİNİ NE ZAMAN ATACAĞIZ

Karabük’ünde, hava ulaşımına ihtiyacı var…

 

Karabük’e ne zaman hava alanı yapılacak?

 

Hava alanı yer seçimi ve konu ile ilgili etütlerden bir haber var mı?

 

Karabük’te yaşayan, Karabük’ün dertleri ile dertlenen, bir kişi olarak ve az çok konu ile ilgili bilgileri olan birisi olarak, Karabük hava alanının yapılabileceği en uygun mahallin, “ Karabük ili, Eskipazar ilçesi, Bayındır Köyü “ arazileri olacağını, tüm yapılabilirliliğini de ortaya koyarak birkaç defa mahalli gazetelerde yazdım, gündeme getirmeye çalıştım.

 

Karabük ili, Eskipazar ilçesi, Bayındır köyü’nün bulunduğu konumun, Ankara – Çankırı – Sinop – Kastamonu – Karabük – Bolu illerine yakınlığı, Karabük’e karayolu ile 45 Km. mesafede oluşu, şehirlerarası üç karayolunun kavşağında bulunması, demiryolunun bulunması, arazi yapısının ve yaşanılan iklim yapısının, hava alanı yapımına uygun olduğu ortaya çıkmaktadır.

Karabük – İsmet paşa Demiryolu hattına Raybüs seferleri konulması ile Karabük – Eskipazar güzergahı temiz hava yerleşim bölgesi olacaktır.

 

İstanbul ve Ankara Hava alanlarının çok sıkışık olan ve çözüm bekleyen hava ulaşımı ve kargo işlemleri için, Bayındır Köyüne yapılacak hava alanı bir kurtarıcı rolü oynayacaktır.

Gelecek 50 veya 100 yılın planlamasında, Bayındır köyü hava limanı arazi yapılanmasında, bölge hava limanı olacak şekilde ölçülendirilmesi, planlanması, yapılanması gerekmektedir.

 

Bölgesel kalkınmanın olmazsa olmazlarından olan hava ulaşımının sağlanması için bir an önce Karabük’ün hava alanının yapılması gerekmektedir.

 

Karabük Üniversitesinin  üstün başarılar ile büyümesi, öğrenci potansiyelinin tahminlerin üzerinde artması, Safranbolu turizminin ismini dünyaya duyurması ile, bölgeye gelen turistlerin sayısındaki artışlar göz önüne getirildiğinde, bir an önce “BAYINDIR BÖLGE HAVA LİMANININ” temelinin atılması gerektiği kanaatindeyim.

İlgililerin, etkililerin ve de yetkililerin, seçilmişlerin ve de atanmışların, ilgilerine ve silgilerine sunarım.   

 

 

HİKMET SİVRİ

GENEL BAŞKAN

 

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com