- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK’TE SALEP ÜRETELİM…

Bölgemiz, akarsularının çevresinde, kanyonların bitki yetişen topraklarında, doğal olarak salep bitkisi, çok kaliteli olarak yetişmekte, bölge halkı tarafından toplanılarak, tüketicilere sunulmaktadır.

 

Salep bitkisinin önemi, kıymeti, piyasa değeri, şifalı bitki olarak sağlıktaki kullanımı, dondurmanın olmazsa olmazı, herkes tarafından bilinmekte ve yoğun bir alıcı bulmaktadır.

 

Bölgemizin doğal bitkisinin, tarım olarak yapılması, yetiştirilmesi, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerince ele alınması, bölge halkının konu ile ilgili bilgilendirilmesi, hatta; bölgemizde bulunan kıymetli doğal varlıklarımızın üretilmesi için, Tarım İl Müdürlüğü – Karabük Üniversitesi tarafından, “Üretim ve Araştırma Çiftlikleri” kurulması gerekmektedir.

 

Bölgemizde tarımsal faaliyetlerin yapılması ve devamı için, bölgenin özelliklerine ve imkanlarına göre, üretim çeşidinin seçilmesi, seçilen ve yapılan üretimin, pazarının olması, müşteri bulması, para kazandırması gerekmektedir.

 

Bölgemize has, özellikli ve Pazar değeri olan, onlarca tarımsal ürünümüz var.

Bu ürünlerin yetiştirilmesi, halkın bilgilendirilmesi ve de örnek üretimlerin yapılması gerekmektedir.

 

Bu ve benzeri konularda, Karabük Üniversitesinin ilgili Fakülte ve Meslek Yüksek okulu ile Karabük İl Tarım Müdürlüğü ve Karabük Özel İdaresinin ortaklaşa proje yapmaları, ortak çalışmaları gerekmektedir.

 

Bölgemizde yapılacak tarım projeleri ile ve sulu tarımın yapılabileceği ortamların hazırlanması ile, bölgesel ekonomik ve sosyal kalkınma başlayacaktır.

 

Ülkemizin en çok akarsuyuna ve yeraltı suyuna sahip bölgemizde her nedense, baraj – gölet – bent – su kanalı ve kanaletleri bulunmamaktadır.

Tarımsal faaliyetler de yok denecek kadar azdır.

 

Karabük ilinin, ekonomik ve sosyal olarak kalkınabilmesi için, insan yaşamının olmazsa olmazlarından olan gıda üretimine önem vermesi, yani bölgesel özellikteki tarım işletmelerine ihtiyaç bulunmaktadır.

 

Ormanlarımızı, bal ormanları haline getirelim. Sulu tarıma geçelim. Arazi yapısına göre yöreye özgü tarımsal ürün üretelim. Şifalı bitkiler toplama-ayıtlama-kurutma-ambalajlama gibi tesisler kuralım.

 

Karabük Üniversitesi bünyesinde fermentasyon meslek yüksek okulunu kuralım.

 

Ormanlarımızda, manda – sığır – küçükbaş hayvan – geyik ve benzeri hayvanları doğal ortamlarda üretelim.

 

Üretenler kazanıyor, bizlerde üretmeyi öğrenelim – öğretelim – üretelim – üretenlere yardımcı olalım.

 

Geleceğe mutlu ve umutlu bakalım.  

 

 

HİKMET SİVRİ

Genel Başkan

 

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ   


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com