- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK’E NE OLDU? KARABÜKÜN HAVASI NEDEN ISINIYOR? KARABÜK, HAVA SICAKLIĞI ŞAMPİYONU OLDU.

GÜN: 09 MAYIS 2013  PERŞEMBE

 

KARABÜK HAVA SICAKLIĞI……………: 32 DERECE

ZONGULDAK HAVA SICAKLIĞI………. : 18      

SİNOP HAVA SICAKLIĞI…………………: 19       

BARTIN HAVA SICAKLIĞI……………….: 24      

ESKİŞEHİR HAVA SICAKLIĞI…………...: 25      

DİYARBAKIR HAVA SICAKLIĞI………...: 26       

KONYA HAVA SICAKLIĞI………………..: 26      

GAZİANTEP HAVA SICAKLIĞI………….: 26        

ANTALYA HAVA SICAKLIĞI…………….: 27        

MERSİN HAVA SICAKLIĞI……………….: 29        

HATAY HAVA SICAKLIĞI………………...: 29        

ŞANLIURFA HAVA SICAKLIĞI…………..: 29        

ADANA HAVA SICAKLIĞI………………...: 31       

 

Bu hava sıcaklık değerlerleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, internet sitesinden alınmıştır.

 

Karabük şehir merkezinde ve çevresinde yapılan yanlış yerleşimler, yapılanmalar ve tesislerin bilinçsizce kapasite artırımı ve kuruluşlarının zararlarının neticesini bu gün yaşamaktayız.

Şehir planlama, projelendirme, yapılanmaların ilmi gerçekler göz ardı edilerek uygulanması, şehirleri yaşanamaz duruma getirmektedir.

 

Bir şehrin yolları, rüzgar yönüne paralel yapılmalı, binalarda, rüzgarlara mani olacak şekilde değil, rüzgarlara kanal olacak şekilde yapılandırılmalıdır.

 

Hatta, ormanların bile, tıraş olmuş gibi aynı boy ve cinste olması, ormanlarda rüzgarları kesmekte, ormanların serinlemesini önlemekte, ormanlarda yangınların meydana gelmesinde ve orman yangınlarının büyümesinde en büyük etkenlerdendir.

 

Karabük’ün rüzgar kanalları, adeta tıkanmıştır. Mahalli, bölgeyi, şehirleri serinleten rüzgarlardır.

 

Şehirlerde, rüzgar haritalarına, jeotermal haritalara bakarak, şehir planlamalarının yapılması ve uygulanması gerekmektedir.

 

Karabük gibi, tüm olumsuzlukların yapıldığı şehirlerde, yerleşim yerlerinde, imkan var ise, rüzgar haritasına göre yıkımlara ve uygulamalara geçilir. İmkan yok ise, şehrin havalandırılması, serinletilmesi, şehre temiz havanın girişinin sağlanması, oluşan kirli havanın, yerleşim bölgesi dışına atılması için, HAVA KANALLARININ – HAVA TÜNELLERİNİN – HAVA KORİDORLARININ – HAVA BACALARININ YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

 

Karabük gibi, yanlış – hatalı, yerleşimin, şehirleşmelerin, olduğu bölgelerde, coğrafi yapının da etkisi ile, İNVERSİYON oluşumu kaçınılmaz bir doğal olaydır.

İnversiyon, hava olayının meydana gelmesi, toplumun sağlığını çok kötü şekilde etkilemekte, devam etmesi durumunda da, bölgedeki yaşayanların boşaltılması dahi gündeme gelebilmektedir.

İnversiyonun meydana geldiği bölgelerde, imkansızlıklar karşısında, jetlerle, inversiyon tabakası, ani hız artırımı ile yırtılır - patlatılır.

 

Toplum sağlığının korunması için, HAVA KALİTESİNİN KORUMASI  YÖNETMELİĞİ kurallarının, KARABÜK’TE uygulanmasına acilen ihtiyaç duyulmaktadır.       

 

Sağlıklı yaşamak, sağlıklı toplum olmak için, sağlık kurallarına uymamız, sağlığımızı bozanları ilgili mercilere şikayet etmemiz ve tavır almamız gerekmektedir.

 

Bölgemizin hava kirliliğini, olumsuzlukları, gündeme getirelim, konuşalım, konu ile ilgili konferanslar düzenleyelim, yapılması gerekenleri ve yapılabilecekleri, planlayalım, projelendirelim ve uygulamaya koyalım.

 

Benim, konu ile ilgili araştırmalarım ve uygulanabilir projelerim var. Ancak, maalesef ne soran var, ne de konu ile ilgilenen var. Bu kadar duyarsız bir toplum bulmak, gerçekten çok zor.

 

Sağlığını düşünmeyen, kendini de sevemez. Kendimizi, eşimizi, çocuklarımızı, çevremizi sevelim ve sevilelim.

 

Mutlu ve umutlu yarınlara, sağlıklı yürüyelim.

Karabük Halkının ilgilerine ve bilgilerine önemle sunarım…

 

 

HİKMET SİVRİ

GENEL BAŞKAN

 

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com