- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TIP FAKULTELERİNDE, TIP ÖĞRENCİLERİNE, MÜHENDİSLİK DERSLERİNİN VERİLMESİ TEDAVİ SÜRESİNİ KISALTACAKTIR…

İnsan vücudu; bu güne kadar yapılmış ve yapılmakta olan ve de ileriki yıllarda daha gelişmişlerinin yapılacağı, tüm mühendislik konularını da kapsayan, makineler, fabrikalar, alet topluluğudur.

 

Tıp fakültelerinde okuyan, insanların sağlıklı yaşamaları için tedavi edici ilimler öğrenen öğrencilere, insan vücudunda bulunan, elektronik – elektrik – mekanik ve statik bilgilerin verilmesi, vücuda bulunan sistemlerin tamiri, çevresel etkileşimlerinin izale edilmesi, vücudu rahatsız eden dış etkenlerden korunması gibi konularda söz sahibi olmaları gerekmektedir.

 

Tıp fakültelerinde; yeterli miktarda, “Biyomedikal Mühendislik dersleri” – “Tıp Mühendisliği dersleri” verilmelidir.

 

Tıp fakültelerinde, araştırma hastanelerinde, Tıp doktorları ile Tıp mühendislerinin ortaklaşa projeler ve tedavi sistemleri aletleri ve cihazları araştırmaları, mevcutlarının ve bilinenlerinin geliştirilmesi, gerekli durumlarda birleşik cihazlar yapılması çalışmalarını yapmaları gerekmektedir.

 

Son zamanlarda teknolojik gelişmelerin çok artması, bireysel kullanılan alet ve cihazların, insanlar üzerinde bilinen ve bilinmeyen zararlarının olması, bu zararların, sağlığa etkilerinin ve bozulan sağlığın tedavileri ile korunma sistemlerinin ve şekillerinin belirlenmesinde araştırma ve geliştirme yapılması gerekmektedir.

 

Konu çok çeşitlilikler içerdiği için özet olarak anlatmaya çalıştım.

 

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ; TIP FAKULTESİ İLE MÜHENDİSLİK FAKULTESİ nin, konu ile ilgili, ortaklaşa çalışmalar yapması, Ülkemizde ve dünyada beklide ilk olacaktır.

 

Ülkemizde ve dünyada, sağlıklı yaşamın sağlanması, hastaların tedavi edilmesi, mutlu ve umutlu bir ömür geçirilmesi için yapılan her çalışma kutsaldır.

 

Mutlu ve umutlu yarınlara el birliği, gönül birliği ile, el ele olalım…

 

 

HİKMET SİVRİ

GENEL BAŞKAN

 

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com