- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

FİLYOS’A, SÜPER TEŞVİKLİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ AÇILIYOR…

Zonguldak ili, Filyos ilçesi’ne SÜPER TEŞVİKLİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ KURULMASI ile ilgili çalışmalara başlandı.

 

Karabüklüler ve Karabük iş adamları konu ile ve bölge ile ilgileniyorlarmı?

Bölgemizde gelişen olayları ve Karabük’e yakın yerleşim bölgelerinde olup bitenleri takip etmeli ve Karabük’e etkilerini etkilerini ve sağlayabileceği olumlu ve olumsuzlukları önceden görerek yapılması gerekenlerin yapılması gerekmektedir.

 

Endüstri Bölgelerinin kurulması ve işlerliliği, çevresinde ve bölgesinde, birçok imalat ve ticaretin başlamasına, ekonomik ve sosyal yapı değişikliklerin olmasına sebep olmaktadır.

 

Endüstri bölgesindeki kurulacak olan sektörel yapılanmalar, bölgenin alışılagelmişin dışında üretimlerin yapılmasına, yeni iş kollarının kurulmasına, dış ticaretin yapılmasına, yeni sektörlerin kurulmasına sebep olacaktır.

 

Üniversitelerin ve mesleki eğitim yapan kuruluşların, endüstri çeşitliliğine göre üst düzey yönetici ve ara eleman yetiştirilmesi-eğitilmesi konularında yapılanmaları gerekmektedir.

 

Zonguldak, Filyos ve Bartın limanlarına gelecek malların ve yolcuların, bölgesel hareketliliği ve işlevleri, Zonguldak limanına yapılacak olan, İskenderun Demir Çelik Fabrikaları, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları arasında yapılacak olan TREN FERİ SİSTEMİ ile yük taşımacılığı, bölgesel demiryolu – denizyolu – karayolu ulaşımını ve getireceği olumlu ve olumsuzluklar, önceden alınması gereken yapılanmaların bu günden hesaplanarak yapılması gerektiğini, göstermektedir.

 

Ülkemizin, son yıllarda dış, ticarette, ithalat ve ihracatta gösterdiği başarılar ve artan ticaretlerden dolayı, liman illeri ve yakın bölgelerini yakından ilgilendirmektedir.

 

Dünya’da, Ülkemizde ve Bölgemizde yaşanılan gelişmelerin ve değişimlerin, ilgili makamlarca, kuruluşlarca ve firmalarca yakından takip edilmesi, alt yapı ve sanayi yapılanmalarını, önümüzdeki günlerin ihtiyaçlarına ve taleplerine göre yapılması, planlanması gerekmektedir.

 

Karabük, şehir içi – şehir giriş ve çıkışları – yolları ve yerleşimleri – yapılanmaları her geçen gün içinden çıkılmaz, telafisi mümkün olmayacak şekil almaktadır. Bu gün bile ihtiyaca cevap vermeyen yapılanmalar, düzenlemeler, yerleşimler, önümüzdeki günlerde telafisi dahi mümkün olmayacak, çok büyük maliyetler getirecektir.

 

Ben yaptım oldu mantığını bırakarak, geleceğin göstergelerini görerek yapılması gerekenlerin planlanması, akademik ortamda, ŞEHİR İÇİ – ŞEHİR GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI – ŞEHİR GENİŞLEME BÖLGELERİNİN planlanması, ve bir plan doğrultusunda, yapılacak programlara göre yapılması gerekmektedir.

 

Bölgemizi, Ülkemizi sevelim, geleceğimizi rahat ve huzurlu ortamlara taşıyalım.

 

HİKMET SİVRİ

GENEL BAŞKAN

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ         


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com