- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ABD’DE OTOMOBİLLERE ELEKTRİK ŞARJ ŞEBEKESİ MECBURİYETİ

ABD’nin California eyaletine bağlı Palo Alto şehrinde, yapılacak yeni evlere “elektrikli araba şarj şebekesi”nin kurulması zorunluluğu getirildi.

California’nın Silikon Vadisi’ndeki şehirlerinden Palo Alto’da, Şehir Konseyi, yeni evlerde elekrtikli araçların şarjı için özel elektrik şebekesinin kurulmasını zorunlu hale getiren yasayı kabul etti. Yasaya göre, araç şarjları için kablolamanın yeni evlere 200 dolarlık ek bir maliyet getirdiği, mevcut evlere bu sistemi kurmanın ise bin dolar ile 2 bin dolar arasında değişen fiyatları bulduğu belirtiliyor.

Çok sayıda yeniliik ve teknolojik buluşun gerçekeştirildiği, özellikle de çevre konusundaki öncü uygulamalara sahip Calfornia, ABD’nin ülke olarak kabul etmemesine rağmen, doğaya karbon salan gazların kullanımına sınırlama getiren Kyoto Protokolü’nü uygulayan ilk eyalet olarak biliniyor.

Bu arada, insansız otomobilin üretimi de California sınırları içindeki Silikon Valley bölgesinde yer alan Google firması tarafından gerçekleştirilirken, elektrikli arabalar için şarj istastyonlarının bulunduğu ”Yeşil otobanlar” uygulaması da ilk olarak Kaliforniya’nın güney ucundan kuzeyinde bulunan Oregon eyaletine kadar uzatıldı. 6 bine yakın sarj istasyonu bulunan ABD’de, 2030′lara doğru elektrikli araç sayısının 5 milyon ila 30 milyon arasında olacağı tahmin ediliyor.

HİKMET SİVRİ

GENEL BAŞKAN

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com