- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK’TE ZEYTİN ÇOK RANDIMANLI BÜYÜYOR, ÇOK İRİ VE GÜZEL ZEYTİNLER VERİYOR…

Karabük; deniz seviyesi gibi çok alçaklardan, +1999 metre gibi yükseklikleri olan, çok engebeli topoğrafik bir yapıya sahip bulunmaktadır.

Ülkemizin, bitki örtüsü olarak çok çeşitliliği olan ve çok verimle kabul edilebilecek bir yapıya sahiptir.

Bölgemizin bu yapısı, para-pul ile satın alınamayacak büyük bir zenginliktir.

Tabiî ki, bu zenginliğin değerini bilebilecek, anlatabilecek, öğretebilecek, bu değerleri, değerlendirme projeleri yapabilecek, uygulayabilecek etkili, yetkili ve görevlilere ihtiyaç bulunmaktadır.

Karabük il genelinde yaptığım incelemeler ve gözlemlerimde, Eskipazar-Karabük Eskipazar çayı, Toprak cuma-Karabük arası Araç Çayı, Karabük – Yenice Filyos nehri, Yüzaltı- Karabük soğanlı çayı boyunda ve bu rakımı taşıyan arazilerimizde; ZEYTİN – DUT – KARADUT – IHLAMUR – İĞDE – FINDIK – KİRAZ – BADEM – ELMA – ARMUT – ANTEP FISTIĞI (Siirt) – FISTIK ÇAMI – KİVİ – ve benzeri birçok meyve çok verimli bir şekilde yetişebilmektedir.

Ayrıca, bu bölgelerde, özellikle de YENİCE- KARABÜK-NAVSAKLAR-KONARI KÖYÜ ARKASI KANYONLAR-ÇEVRİKKÖPRÜ- AŞAĞI TOKATLI KANYONU-BULAK DERESİ gibi iklimsel ve coğrafi farklılıkları-güzellikleri olan yerlerimizde, S A L E P gibi çok kıymetli soğanlar-orkiteler yetişmektedir.

Karabük’ümüzü çok yönlü olarak inceleyelim, özelliklerini, güzelliklerini, değerlendirilmeyen değerlerini öğrenelim, değerlendirelim…

Bakmak ile görmek arasındaki farkı fark edelim.

HİKMET SİVRİ

Genel başkan

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ-KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERDEĞİ  


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com