- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK’TE SALEP ÜRETELİM…

Salep bitkisinin önemi, kıymeti, piyasa değeri, şifalı bitki olarak sağlıktaki kullanımı, dondurmanın olmazsa olmazı, herkes tarafından bilinmekte ve yoğun bir alıcı bulmaktadır.

Bölgemizin doğal bitkisinin, tarım olarak yapılması, yetiştirilmesi, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerince ele alınması, bölge halkının konu ile ilgili bilgilendirilmesi, hatta; bölgemizde bulunan kıymetli doğal varlıklarımızın üretilmesi için, Tarım İl Müdürlüğü – Karabük Üniversitesi tarafından, “Üretim ve Araştırma Çiftlikleri” kurulması gerekmektedir.

Bölgemizde tarımsal faaliyetlerin yapılması ve devamı için, bölgenin özelliklerine ve imkanlarına göre, üretim çeşidinin seçilmesi, seçilen ve yapılan üretimin, pazarının olması, müşteri bulması, para kazandırması gerekmektedir.

Bölgemize has, özellikli ve Pazar değeri olan, onlarca tarımsal ürünümüz var.

Bu ürünlerin yetiştirilmesi, halkın bilgilendirilmesi ve de örnek üretimlerin yapılması gerekmektedir. 

Bu ve benzeri konularda, Karabük Üniversitesinin ilgili Fakülte ve Meslek Yüksek okulu ile Karabük İl Tarım Müdürlüğü ve Karabük Özel İdaresinin ortaklaşa proje yapmaları, ortak çalışmaları gerekmektedir.

Bölgemizde yapılacak tarım projeleri ile ve sulu tarımın yapılabileceği ortamların hazırlanması ile, bölgesel ekonomik ve sosyal kalkınma başlayacaktır. 

Ülkemizin en çok akarsuyuna ve yer altı suyuna sahip bölgemizde her nedense, baraj – gölet – bent – su kanalı ve kanaletleri bulunmamaktadır.

Tarımsal faaliyetler de yok denecek kadar azdır.

HİKMET SİVRİ

Genel Başkan

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com