- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

YAŞLI BAKIM MERKEZLERİ
Yaşlanan Türkiye’ye yeni girişimler gerekiyor 

Avrupa ülkeleri arasında en genç nüfusa sahip olan Türkiye de giderek yaşlanan ülkeler arasına girmeye başladı. Zira şu anda 60 yaş üzeri 6 milyon kişinin bulunduğu nüfusun 2050 yılında 17 milyona ulaşması öngörülüyor. Bu durum kendi içinde bir yaşlı ekonomisini de yaratacak kuşkusuz. Bu potansiyeli gören şirketler, Türkiye’ye yatırıma başladı bile. Örneğin, dünya genelinde 3 bin 200 yatak kapasiteli 42 huzurevi bulunan Avrupa’nın alanında liderlerinden Senior Assist Sağlık Grubu, Türkiye’de +60 yaşam evleri ile hizmet sunmaya başladı. Şirketin genel müdürü Mustafa Irgat, Türkiye’nin yaşlanmasıyla birlikte özellikle mimari, tekstil alanlarının yanı sıra, basit kullanımlı cep telefonları, büyük numaralı sabit telefon makineleri, televizyon kumandaları gibi pek çok alanda yeni girişim fırsatları doğacağını söylüyor.

Irgat, şunları belirtiyor: “Örneğin, uygun ayakkabı giyme, çorap giyme aparatları, uygun döşeme ile yaşlı ergonomisine uygun ebatlarda her türlü ev eşya ve malzemesi üretimi de yeni bir iş kolu olarak ortaya çıkacak. Sadece yaşlılar için üretilecek vücut bakım ürünleri (gero-body lotion) bu alanda çok önemli bir eksikliği giderecek. Kalorisi ve vitamin mineral değerleri ayarlanmış beslenme olanağı sunacak olan yiyecek-içecek zincirleri de önemli bir iş kolu haline gelecek. Bugün dünyada anahtar teslim yaşlı bakım merkezleri inşa eden, inşaat firmaları mevcut. Ülkemizde henüz bu konuda know-how’a sahip yerli bir girişimci yok.”

Karabük’te kurulan ve Genel Merkezi, Karabük’te olan, TÜMBEYDER Tüm Bağ Kur Emeklileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, Altmış yaş üzeri olan tüm büyüklerimizin faydalanabileceği, İKİNCİ BAHAR, SAĞLIK-SPOR-REHABİLİTASYON MERKEZİ’ NİN Karabük ili içerisinde kurma etütlerini tamamlamış bulunmaktayız. Yapılan incelemeler ve öngörüler çerçevesinde belirlediğimiz hedefe doğru ilerlemeye çalışılmaktadır.

Bir basın toplantısı ile Karabüklülere ve tüm vatandaşlarımıza konu ile ilgili bilgileri kısa zamanda vereceğimizi tahmin ediyoruz.

Konu ile ilgili, Sayın Okurlarımızın katkılarına, görüş ve düşüncelerine ihtiyacımız vardır. Projemizi Tüm Halkımız ile birlikte yürütmeyi arzulamaktayız.

İlgilenenlerin ilgilerine ve bilgilerine sunarım


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com