- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

Raylı Sistemler Mühendisliği Euroasiarail Fuarı’nda Göz Doldurdu
Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği Raylı Sistemler Fuarına katıldı.

İstanbul EXPO Centerde 7-9 mart 2013 tarihleri arasında yapılan Türkiye’nin önemli Raylı Sistemler Fuarına Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, öğretim üyeleri Prof. Dr. Refik Polat, Doç. Dr. Mehmet Karalı ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Esen katıldı. Fuar süresince katılım yapan firmalarla görüşmeler yapılarak üniversite sanayi işbirliğini sağlama yönünde önemli adımlar atıldı. Türkiye’de sadece Karabük Üniversitesi’nde kurulan raylı sistemler mühendisliği bölümü öğrencileri de fuar süresince fuar alanında bulunarak sektörle tanışma ve sektörü tanıma yolunda önemli adımlar atmış oldular. Derslerde teorik olarak gördükleri raylı sistem ekipmanlarının en modern olanlarını fuarda bizzat görerek büyük tecrübe kazandılar. Ayrıca sektörün raylı sistemler mühendisinden beklentilerini bizzat firma yönetici ve temsilcilerinden öğrenerek kendilerini sektörün beklentilerini karşılayacak tarzda geliştirmelerinin önemini anladılar. Bununla birlikte öğrencilerimiz firmalarla yakın temas kurarak staj anlaşmaları yaptılar. Fuarda firmalar Karabük Üniversitesi’ne büyük ilgi gösterirken, fuar süresince KARDEMİR A.Ş. standında Karabük Üniversitesi tanıtıldı. Sektörün sorunlarının tartışılıp çözüm önerilerinin tartışıldığı ve bu alanda yüzlerce bilimsel sunumların yapıldığı I. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı 11-13 Ekim 2012 tarihinde sektörün ve bilimsel çevrelerin yoğun katılımıyla Karabük Üniversitesi’nde yapılmıştı. Fuarda, bu sene Karabük Üniversitesi’nde 9-11 Ekim 2013 tarihlerinde yapılacak olan ISERSE’13 II. Uluslararası Raylı sistemler Sempozyumu tanıtıldı. Yapılacak olan Sempozyumun ana teması “Milli Tren” olup, Raylı Sistemlerde yerlileştirme ve yerli teşebbüsün önünün açılması olacak. Bu kapsamda bilimsel sunumların paralelinde sektörün sorunlarının tartışıldığı paneller düzenlenecek. Sempozyum süresince Hicaz Demiryolu fotoğraf sergisinin ikincisi de sempozyum fuaye alanında açılacak olup, bu sergide, geçen sene yapılan birinci Hicaz Demiryolu sergisinden farklı fotoğraflarla katılımcılara sürprizler yapılacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Bütün sektör temsilcilerini ISERSE’13’e davet ediyoruz. Üniversitemize fuar süresince tanıtım masası sağlayan KARDEMİR A.Ş.’ye teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak : http://www.haber3.com/rayli-sistemler-muhendisligi-euroasiarail-fuarinda-goz-doldurdu-haberi-1837974h.htm#ixzz2Ni9yPKUC

 

HİKMET SİVRİ

GENEL BAŞKAN

TÜMBEYDER

TÜM BAĞKUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com