- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ORMANLARIMIZA, DAĞ YAMAÇ BİRLEŞİMLERİNE, SEL DERELERİNE, KÜÇÜK SU AKINTILARINA, SEL KAPANLARI, SU TUTUCULARI YAPALIM…

ORMANLARIMIZA, DAĞ YAMAÇ BİRLEŞİMLERİNE, SEL DERELERİNE, KÜÇÜK SU AKINTILARINA, SEL KAPANLARI, SU TUTUCULARI YAPALIM…

YENİ GEÇİM KAYNAKLARI YAPALIM…

BÖLGEMİZDE YAŞANAN GÖÇ DALGASINA DUR DİYELİM.

 Bölgemizde ve Ülkemizde, bilhassa sonbahar – kış ve ilkbahar aylarında yağan karlar ve yağmurlar sel olup akmakta çeşitli tahtibatlar yapmaktadırlar.

Bu olumsuzlukların zararlarına engel olmak ve yağmur yağmadığı zamanlar da da istifade etmek gerekmektedir.

Akarsuları olmayan bölgelerde, büyük ve küçük yapılı, gölet ve küçük baraj tipi su tutma, sel kapanları yapılarak, o bölgede sulu tarım yapılmaktadır.

Şimdi bölgemizi, özellikle de Karabük merkez ve ilçelerine baktığımızda, yaz – kış, akar sularımız olduğu halde, sulu tarım yapılamaktadır. Her tür sebze ve meyveler, İlimize, il dışından  gelmektedir.

Ondan sonra da, Karabük’te iş yok diyerek, Karabük’ten göçler olmaktadır.

Peki, konunun sorumluları kimlerdir? Kimlere ne ve neler sorulmalıdır? Bundan sonra neler yapılmalıdır?

Bir an için, Karabük ili, Eskipazar ilçesi, Hamamlı köyü-İsmetpaşa – Mermer bölgesi – Ovacık’a giden iki karayolunun arası, sırt boyu olarak nitelendirilen arazileri bir örnek olarak gösterebilirim. Buralarda bulunan akarsulara ve diğer tepeciklerin birleşimlerine yapılacak olan onlarca, sel kapanı-bent-gölet yapılacak yerler mevcuttur.

Bu örnek verdiğim yerler gibi, Karabük il genelinde onlarca tarım yapılabilecek arazilerimiz bulunmaktadır.

Tarım – ziraat – hayvancılık için önemle ve özellikle aranılan, su ihtiyacıdır.

Su ihtiyacı; Bölgemizin-Ülkemizin-Dünyanın bu günün ve yarınların en önemli ihtiyaçlarından biridir. Hatta gelecek savaşların, su savaşları olacağı belirtilmektedir.

2013 yılının ilk çeyreğinde, Avrupa birliği tarafından hibe olarak kişi başına verilen en çok kredi üst limidi, ÜÇ MİLYON EURO dur. Kredi konusu; BÜYÜKBAŞ BESİ HAYVANCILIĞI – KÜÇÜKBAŞ KOYUN KEÇİ ÜRETİMİ – SÜT ÜRETİM HAYVANCILIĞI – TAVUK – HİNDİ – ÖRDEK – KAZ, KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ konularını kapsamaktadır.

Bu benzeri üretimlerin yapılabilmesi için, bu sektörlere bilhassa yaz aylarında çok miktarda su gerekmektedir.

Ayrıca bu üretimlerin yapılabilmesi için bu hayvanların, kuru ve yaş yiyeceklerini üretecek, sulu tarımın yapılabileceği arazilere ihtiyaç duyulmaktadır.

Oyna diyorsun, oynayacak yer yok. Tabii senin karnın tok, Etkili ve yetkili vekalet alanlar çok, maalesef bu güne kadar iş yapan da yok…

Eski Başbakanlarımızdan, Sayın Prof. Tansu Çiller’in meşhur bir sözü vardır. “ Adama sormazlar mı hiç neden ve ne için diye”

Bizler de sormamız lazım; Etkili ve Yetkililerimize, Atanan ve Seçilenlerimize, “ KARABÜK NEDEN GÖÇ VERİYOR ? ADRESE DAYALI YAPILAN NÜFUS SAYIMINDA, 2012 YILI KARABÜK NÜFUSU NEDEN AZALDI ?

Karabük’ün yeni vilayet olmasından dolayı kurulan yeni kurum ve kuruluşlardan ve Üniversite kurulması ve yapılanmasından dolayı gelen memurlar-işçiler-hizmetliler ve Karabük’te kurulan yeni sektörlerde çalışanlardan dolayı nüfusumuzun normalin üzerinde artış göstermesi gerekirken, nüfus azalmasını anlamak pek mümkün değildir.

Beyler, bayanlar, en azından benim bu güne kadar yazdıklarımı ve yazacaklarımı okuyun, etkili ve yetkililerden, taleplerde bulunun.

NEDENLERİ VE NE İÇİNLERİ SORUN

Karabük Bizim, hepimizin, Karabük’e sahip çıkalım, köylerimize, meralarımıza, otlaklarımıza, akan derelerimize – sularımıza – ormanlarımıza, sahip çıkalım, iş – aş için üretelim, üretenlere destek olalım…

Arazilerimizde üretim yapılabilecek yapılanmaları talep edelim.

Karabük’te, bölgemizde, Barajların, göletlerin, bentlerin, su kapanlarının, sel kapanlarının, sulama kanallarının yapılması için etkili ve yetkililerden taleplerde bulunalım.

Etkili ve yetkililerimizin, atanmış ve seçilmişlerimizin ziyaretlerinde, yapılanların, yapılmayanların, yapılabilir olanların, neden ve ne için yapıldığını ve yapılmadığını soralım, Bölgemizin ve Ülkemizin ekonomik ve sosyal olarak kalkınmasına katkıda bulunalım. İşsizimize iş, aşsızımızı aş sahibi yapalım.

Mutlu ve umutlu olalım, sağlıklı ve huzurlu yaşayalım.

HİKMET SİVRİ

Genel Başkan

TÜM BEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com