- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

DENİZ YOLLARI YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK? DENİZ YOLLARI ULAŞIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? DENİZYOLLARIMIZDA; YOLCU – YÜK – VASITA TAŞIMAYA NE ZAMAN

Ülkemizin dört bir tarafı denizlerle çevrili, iki parçalı, yarım ada ko- numunda, amma deniz yollarının kullanımı yok denecek kadar az.

İnsanların, Ülkemizin bir ucundan, diğer ucuna, karayolu ile gitme si  günümüz şartlarında bir zulümdür.

Tıp otoritelerine soralım; uzun zaman alan yolculukların insanlar üzerinde yaptığı tahribatları, bu tahribatların, bir ömür boyu etki lerini ve iş verimi düşüklüklerini ve bozulan sağlık için yapılan sağ lık harcamalarını.

Bu konunun çok yönlü olarak ele alınması, tıp otoriteleri tarafın dan araştırılması, Ülkemize maddi ve manevi maliyetinin çıkarılma sı gerekmektedir.

Yolcu ulaşımının, uçaklardan da rahatı, deniz ulaşımıdır.

Dünyada, yolcu ve yük taşımacılığında en ucuz maliyet DENİZ ULA- ŞIMIDIR.

Karadeniz, kıyı yerleşim bölgeleri – Ege, kıyı yerleşim bölgeleri – Ak deniz,  kıyı yerleşim bölgeleri – Marmara kıyı yerleşim bölgelerin de: kısa mesafe ve uzun mesafelerde bulunan tüm yerleşimlerde bulunanların, gelip gidenlerin, FERİBOT – GEMİ – VAPUR – DENİZ OTOBÜSÜ – DENİZ MİNİBÜSÜ – ANFİBÜS – DENİZ TAKSİSİ gibi yolcu taşımada kullanılan tüm deniz vasıtalarının konulması, çalış malarına müsaade edilmesi, konunun yasaklanması yerine, teşvik edilmesi gerekmektedir ve yasakların kaldırılması gerekmektedir.

Bu saydığım ve sayamadığım yapılmayanların yapılması ile, Ülke mizde çok büyük enerji – akaryakıt tasarrufu sağlanacaktır.

Yük taşımacılığında da, dökme yük gemisi – kuru yük gemisi ve ben zeri küçük ve büyük tonajlı gemilerin yük ve yolcu gemilerinin de niz yollarında çalıştırılması gerekmektedir. 

Ülkemizden transit geçiş yapan, karayolu vasıtalarının ( Tır – kam yon vb.)

Ülkemizde karayollarında çalışan, karayolu yük taşımacılığında çalı şan, vasıtaların ( Tır – Kamyon vb ) RO-RO taşımacılığı ile ( Deniz yolu ile, gemilerle) taşınmasının sağlanması ile de karayollarımız bozulmayacak, karayolları trafiği rahatlayacak ve paralar kazanıla caktır. Ülkemiz çok büyük kazançlar sağlayacak ve tasarruflar yapa caktır.

Ülkemizden transit geçiş yapan veya Ülkemizin bir ucundan, diğer ucuna giden, demiryolu vasıtalarının, yüklü ve boş vagonların, gemilerle taşınması ile de çok büyük enerji tasarrufları yapılmış olacaktır.

Deniz ulaşımına her vesile ile, en küçüğünden, en büyüğüne kadar önem verelim, yeniden planlamalar yapalım, DENİZ VASITALARI ÜRETELİM. DENİZ ÜLKESİ OLDUĞUMUZU KABUL EDELİM VE DE KABUL ETTİRELİM…

Ülkemizde bulunan, göllerimizde, göletlerimizde, barajlarımızda, hatta akarsularımızda, günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre ulaşım vasıtaları üretelim, kullanalım, kullandıralım, kullanılma sını ve üretimini teşvik edelim.

Barajlarımız, göllerimiz, göletlerimiz, akarsularımız için, anfibüsler, deniz taksileri, şişme botlar, kayıklar, motorlar, jetskiler, gibi deniz-göl-gölet-akarsu-bataklık ve su üstü çalışan, yolcu ve yük taşımacılığında kullanılan vasıtaları, öğrenelim, öğretelim, alalım, satalım, tamir ve bakımını öğrenelim, imalatını yapalım, insanlarımızın hizmetine sunalım.

KARAYOLU, HAVA YOLU, DEMİRYOLU, DENİZ YOLU ulaşım sistemlerimizi kuralım ve birbirleri ile entegresini de yapalım.

Ulaşım ve ulaştırma, günümüzün ve geleceğin en önemli sektörle rin den birisi olacaktır.

DPT Devlet Planlama Teşkilatının ve ilgililerin, etkili ve yetkililerin, parlamenterlerin, İş adamlarının, ilgililerin, ilgilenenlerin, etkili ve yetkililerin, ilgilerine ve bilgilerine sunarım.

 

HİKMET SİVRİ

Genel Başkan

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com