- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

MİLLETVEKİLLERİMİZ, RAYBÜS İÇİN TELEFON EDER Mİ ?
Sayın Milletvekillerimiz, Karabük-Kurşunlu arasında çalışacak, RAYBÜS için TCDD Genel Müdürlüğü’ne telefon ederek, Karabüklülerin taleplerini söylerler mi?

Eski Zonguldak Milletvekili, Ulaştırma Bakanı, Zonguldak-Devrek doğumlu, Rahmetli VEYSEL ATASOY, Zonguldak – Karabük – Çankırı – Ankara arasında karşılıklı çalışan BEYAZ TRENİ-EKSPRESİ sefere başlatmıştı.

Bu Ekspres; Zonguldak-Karabük-Çankırı-Ankara arasında bulunan istasyonlarda, yöresel ve bölgesel ulaşımda büyük kolaylıklar sağlayarak ekonomik canlanma sağlamıştı.   

Şehirlerin ve bölgelerin; ekonomik ve sosyal kalkınmaları için, liman- denizyolu, istasyon-demiryolu kuruluşları ve denizyolu vasıtaları- demiryolu vasıtalarının çalıştırılması, ülke ve bölge kalkınmasına katkıda bulunacak, karayolu ulaşım yoğunluğunu da rahatlatacaktır.


Ilgaz-Kurşunlu-Atkaracalar-Çerkeş-Ortaca ve sayamadığım birçok yerleşim bölgesinin yakın çevresinde, büyük alışveriş yerleri olan şehirler bulunmamaktadır. Bu bölgenin insanları, Tosya-Kastamonu-Ankara şehirlerine ihtiyaç görmeye gitmektedirler.

Karabük-Kurşunlu arasında çalışacak RAYBÜS raylı ulaşım aracı büyük bir ihtiyacı karşılayabileceği gibi, Karabük’e de ekonomik katkıda bulunacaktır.

Kurşunlu-Ilgaz kavşağı arası çok kısa bir mesafedir.

Kurşunlu’dan bir makas ile, Ilgaz kavşağına demiryolu hattı yapılması, büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır.

Kurşunlu-Ilgaz kavşağı arasında yapılacak demiryolu hattının maliyeti de çok küçük rakamlardır.

Ilgaz kavşağındaki trafik yoğunluğu ve kış günlerinde yaşanılanlar, konunun önemini ve aciliyetini göstermektedir.

Hat ta, Karabük-Yenice arasında çalıştırılacak RAYBÜS bile, büyük bir ekonomik canlılık getirecektir.

Karabük-Yenice-Çaycuma, hatta Zonguldak bağlantılı çalışacak RAYBÜS’ler, çok büyük hizmetler ve ekonomik- sosyal kalkınmalara ön ayak olacaktır. Bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacaktır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından konunun ele alınması gerektiği kanaatindeyim.

Bölgemizde ve Ülkemizde mevcut olan demiryollarının kullanılmaması, demiryollarımızın atıl durumda bırakılması, zengin babanın müflis çocukları gibi, değerlerimizin değerlendirilmemesi, Ülke kalkınmasına zarar vermektedir.

Bakalım, görelim, öğrenelim, bakmakla görmek arasındaki farkı fark edelim, değerlendirilmeyen değerlerimizi değerlendirelim, kazanalım, kazandıralım, Bölgemizi-Ülkemizi zenginleştirelim.

Ağlamayana mama verilmez derler…

Bizler ağlamayalım, amma hakkımızı alalım, yapılması gereken ve yapılabilecekleri de talep edelim, yapılması için gerekenleri yapalım.

İşsizimize iş aş verelim, mutlu ve huzurlu yaşayalım.

Kendimizi sevelim, sevenleri sevelim, bölgemizi ülkemizi sevelim, sevmenin ve sevilmenin mutluluğuna erelim.

Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com