- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KIŞIN SOĞUĞUNU DEPOLAYALIM, YAZ AYLARINDA KULLANALIM… YAZIN SICAĞINI DEPOLAYALIM, KIŞIN KULLANALIM…

Bölgemiz ve Ülkemiz, çok engebeli bir arazi yapısına sahip.

Kış aylarının soğuğunda, yağan karları, donan buz olan sularımızı, kar ve buz kuyularında depolayalım.

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında, soğutma işlerimizde kullanalım.

Orta öğretim bilgileriniz ile, bir ton buz yapabilmek için kaç kilovat saat enerjiye ihtiyaç olduğunu, ve yaz mevsiminde bir metreküp buz yapmanın parasal maliyetini bir hesaplayalım.

Aydın ili ve Kuşadası ilçesinde ve bölgesinde, kahvehanelerde ve park bahçelerde, karlı pekmez ikram edilmektedir. Yani kış aylarının karları, yiyecek içecek olarak kullanılmaktadır.

Kış aylarında depolanabilecek kar ve buzlar, yaz mevsiminde, ev ve işyerlerinin serinletilmesinde kullanılabilir ve ülke genelinde, büyük bir enerji tasarrufu yapılmış olur. Bu uygulama da ekolojik enerji üretimidir.

Yaz aylarının kavurucu sıcaklıkları, ARBSOBSİYON TEKNİĞİ İLE SOĞUTMA İŞLEMLERİNDE KULLANILABİLİR. Yani, ISITMA İLE SOĞUTMA YAPILMASI işlemi.

Akdeniz ülkelerinde, binaların çatılarında bulunan, güneş enerjisi ile ısınan panellerin içindeki amonyağın basınç artışı, makaslama olarak tabir ettiğimiz olayla soğutma meydana gelmesiyle, ısı enerjilerinin, aynı binanın soğutulmasında kullanılmaktadır.

Yaz aylarının kavurucu sıcaklıklarının, yer altı sistemlerinde, kış aylarına kadar tutulması, kış aylarında, ısı pompaları ile binaların ısıtılmasında kullanılması ile bölgemizde ve ülkemizde büyük oranda enerji tasarrufu sağlanmış olacaktır.

Hatta, yaz aylarında, Kayseri – Antalya gibi, dağ eteğine kurulmuş ve çok yüksek dağları bulunan şehirlerimizin, yaz kış bu anlattıklarımdan istifade edebilecekleri bir gerçektir.

Yani, kışın soğuğundan, yazın faydalanmak ve yazın sıcağından, kışın faydalanmak.

Koku ile ilgili yaptığım araştırmalar, hesaplamalar ve projelerim mevcuttur. İstenildiğinde tatbikatını da gerçekleştirebilirim. Bunu da belirteyim.

 

İlgililerin ve ilgilenenlerin ilgilerine ve bilgilerine sunarım.

 

HİKMET SİVRİ

Genel Başkan

TÜMEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com