- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFLERİ KURALIM…

KARABÜK İL MERKEZİNE VE KÖYLERİNE,

ESKİPAZAR İLÇE VE KÖYLERİNE,

YENİCE İLÇE VE KÖYLERİNE,

EFLANİ İLÇE VE KÖYLERİNE,

OVACIK İLÇE VE KÖYLERİNE,

ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFLERİ KURALIM…

Üretimin yapılması için, üretilenin satılması gerekmektedir.

Satışın yapılabilmesi için de, satılacak ürünün olması gerekmektedir.

Bölgemizde yapılacak, üretilecek ve de satılacak çok çeşitte ve değerde, mal ve hizmetler bulunmakta, ancak yapılması gereken birlikteliklerin olmaması ve kooperatiflerin kurulmaması sebebi ile bu güne kadar, ciddi bir üretim ve satış imkanı yakalanamamıştır.

Ferdi sistemlerle üretim ve pazarlama yapmak için belirli bir sermayenin olması gerekmektedir.

Bu işin en kolayı ve uygulanabilir olanı; ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFLERİNİN KURULMASIDIR.

BİRLİKTEN- BERABERLİKTEN KUVVET DOĞAR FİKRİNİ BENİMSEMEMİZ GEREKMEKTEDİR.

Kooperatiflerin ölü doğmaması, başarılı olması için, öncelikle, Belediyeler, Sanayi il Müdürlüğü, Tarım İl ve İlçe Teşkilatları, Özel İdare, Ziraat odaları, Muhtarlıklar, Orman İşletme Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlarımızın ortak planlama ve görev üstlenmeleri gerekmektedir.

Tarımın her türünde, sanayinin çeşitli kalemlerinde, ormanın tüm değerlerinin değerlendirilmesine kadar, çok geniş bir çerçevede üretim ve pazarlama yapılabilecektir.

Üretimin en kolayı, evde yapılan üretimlerdir. Günümüzün şartlarında-koşullarında evde üretim, maliyeti en düşük, kazancı en büyük üretim çeşididir. Otomotiv sanayinin dahi % 10 evlerde yapılabilecek üretimlerdir.

Köylerimizde, evlerde, bahçelerimizde, tarlalarımızda, yapabileceğimiz, tarım – hayvancılık – sanayi ürünlerinin çeşitliliği saymakla bitmez.

İşsiz gençlerimizden tutunda, vakit geçirecek yer arayan emeklilerimize kadar tüm iş yapmak isteyenlere yaptıracak yüzlerce işler bulunmaktadır.

Konu ile ilgili, Ülkemizde çalışan üretim ve pazarlama yapan yüzlerce kooperatif ve birlikler bulunmaktadır.

Sizlere, bütçeleri milyarlarca dolar olan birkaç birliğin ismini belirteyim.

 TRAKYA BİRLİK – ANT BİRLİK – TARİŞ – ÇUKOBİRLİK – FİSKO BİRLİK ve benzeri kuruluşlar, üretim ve satış kooperatif yapılarının üst kuruluşlarıdır.

Bizler; Karabük Üretim ve Pazarlama Kooperatifini – Eskipazar Üretim ve Pazarlama Kooperatifini – Yenice Üretim ve Pazarlama Kooperatifini – Eflani Üretim ve Pazarlama Kooperatifini – Safranbolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifini – Ovacık Üretim ve Pazarlama Kooperatifini kurarak, ileriki günlerde de KARABÜK BİRLİĞİ kurabiliriz.

KARABÜK – ÇERKEŞ, GEREDE KARAYOLU YOL GÜZERGAHINDA;  Hanköy – Üçevler – Mermer – Orta köy Ovacık yolu kavşağı – Söğütlü çeşme – Gerede, Çerkeş yol ayrımında,  ESKİPAZAR ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ SATIŞ MAĞAZALARINI AÇALIM…

KARABÜK – YENİCE – ZONGULDAK KARAYOLU YOL GÜZERGAHINDA;  Melise – Pirinçlik – Şeker kanyonu kavşağı – Uzunkum’a,  YENİCE ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ SATIŞ MAĞAZALARINI AÇALIM…

KARABÜK – ARAÇ KARAYOLU YOL GÜZERGAHINDA; Çevrik Köprü, Konarı Gölü – Toprakcuma’ya,  SAFRANBOLU ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ SATIŞ MAĞAZALARINI AÇALIM.

KARABÜK BARTIN KARAYOLU YOL GÜZERGAHINA; Kirkilli Köyü – Gürleyik karayolu kenarına, SAFRANBOLU ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ SATIŞ MAĞAZALARINI AÇALIM…

KARABÜK – EFLANİ KARAYOLU GÜZERGAHINA; Eşek düzü mevkii – Eflani İlçe girişi, karayolu güzergahına, EFLANI ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ SATIŞ MAĞAZALARINI AÇALIM…

KARABÜK – OVACIK KARAYOLU YOL GÜZERGAHINA; Yüzaltı bölgesine, OVACIK ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ SATIŞ MAĞAZASI AÇALIM.

KARABÜK İL GENELİNDE, EKONOMİK VE SOSYAL KALKINMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATALIM…

BAKANLIKLARIMIZIN VE İLGİLİ KURULUŞLARININ, GÖREV VE YETKİLERİNİ ÖĞRENELİM.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARIMIZIN, BÖLGEMİZİN EKONOMİK VE SOSYAL KALKINMASINA KATKILARINI TALEP EDELİM. BÖLGEMİZDE YAPMALARI GEREKİPTE YAPILMAYANLARIN YAPILMASINI TEMİN EDELİM.

KARABÜK İL GENELİNDE GÖREVLİ, KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN EKONOMİK VE SOSYAL KALKINMA SEFERBERLİĞİNDE, HİZMETE DAVET EDELİM.

KONUNUN DAHA DETAYLANDIRILMASI VE ANLATILMASI İÇİN GÖREV VERİLDİĞİNDE, KARABÜK’ÜN EKONOMİK VE SOSYAL KALKINMASI İÇİN BİLGİLENDİRME KONFERANSLARI VERMEYE HER ZAMAN HAZIRIM.

YETERKİ GEREKLİ ORTAM HAZIRLANSIN, İLGİ GÖSTERİLSİN…


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com