- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

Siemens, hızlı tren üretim teknolojisini Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor

Dünya genelinde gerçekleştirdiği projelerle tüm dünyada raylı ulaşım sistemlerinin gelişimine katkıda bulunan Siemens, hızlı tren başta olmak üzere raylı sistem ulaşım araçlarını, şehir içi ve şehirler arası raylı sistem otomasyonuna yönelik çözümlerini, 7-9 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Eurasia Rail Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda Hall 10’da tanıtıyor. Siemens, ayrıca tüm raylı sistem elektrifikasyon çözümlerinin bir arada görülebileceği REcube adlı özel tanıtım aracını da fuar kapsamında Türkiye’ye getiriyor.

1881’de Berlin yakınlarındaki Lichterfeld’de dünyanın ilk elektrikli tramvay hattını devreye alan ve İstanbul’un ilk elektrikli tramvayının 1910’lu yılların ilk yarısında faaliyete geçmesini sağlayan Siemens, Türkiye’nin son dönemdeki en büyük raylı ulaşım yatırımı olan hızlı tren altyapısında da söz sahibi olmaya hazırlanıyor. Geliştirdiği hızlı trenler ile bugün Almanya dışında İspanya, Çin, Rusya ile İngiltere-Fransa arasında Manş Denizi’nin altından geçen Eurostar hattında da hizmet veren Siemens, bu alandaki teknolojisini 7-9 Mart 2013 tarihleri arasında Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Eurasia Rail 2013 Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturuyor.

Dünyanın ilk elektrikli trenini 1879’da Almanya’da sunan ve sahip olduğu birikimle bugün saatte 400 kilometre hızlara ulaşan Velaro hızlı trenlerini üreten Siemens, bu sayede şehirlerarası toplu ulaşımın en çevreci ve modern yolunun öncüsü olarak öne çıkıyor. İspanya’nın 50 dereceyi bulan sıcak hava şartlarında da, Rusya’nın -50 dereceyi bulan koşullarında da sorunsuz olarak çalışan Velaro hızlı trenleri, Türkiye’nin farklı iklim ve coğrafi koşullarında da sorunsuz hizmet verebilecek en ideal ürünler arasında bulunuyor.

Şehir içi raylı ulaşımda modern ve çevreye duyarlı çözümler

Eurasia Rail Fuarı’nda Velaro hızlı trenleri haricinde şehir içi ulaşıma yönelik ürün ve çözümlerini de sergileyecek olan Siemens, bu kapsamda dünyanın farklı bölgelerinde yaygın olarak kullanılan, kalitesi ve dayanıklılığı kanıtlanmış Val ve Inspiro serisi metro araçları ile Desiro banliyö trenlerini ve Vectron lokomotif ailesini de tanıtıyor. Gerek Val ve Inspiro gerekse Vectron lokomotifler, düşük enerji tüketimine yönelik teknolojileri dışında yüzde 90’ı bulan geri dönüşüm oranıyla da sürdürülebilir bir ulaşım dünyasının kapılarını açıyor.

Yenilikçi raylı sistem elektrifikasyon çözümleri REcube ile bir arada

Raylı ulaşım sektöründe yalnızca araç üretimi ve sinyalizasyonla değil, elektrifikasyon çözümleriyle de adından söz ettiren Siemens, bu ürün ve çözümlerini tanıtmak amacıyla özel olarak hazırlanan REcube adlı tanıtım aracını Euraisa Rail için etkinlik boyunca İstanbul’da konumlandırıyor. Raylı sistem SCADA kontrol merkezi yazılımı VICOS’la ilgili simülasyonun görülebileceği REcube içinde ayrıca tüm istasyonun kontrolünü sağlayan panolar, raydaki gerilimin izin verilen limitlerde tutulmasını sağlayan cihazlar bulunuyor. İçinde, Siemens’in son geliştirdiği ürünlerden biri olan yeni tip motorlu ayırıcı için özel bir demo da gerçekleştirilebilen REcube’de ayrıca, enerji verimliliğinde devrim yaratan ve bir trenin frenleme sırasında elde ettiği enerjinin başka bir trenin hareket ettirilmesinde kullanılmasını sağlayan çözüm de görülebiliyor. Yine enerji verimliliği sağlayan araç üstü depolama sistemlerini de sergileyen tanıtım aracında ayrıca raylı ulaşımdan faydalanan pek çok şehrin gündeminde yer alan inşaat ve bakım maliyetlerini düşüren rijit kateneri çözümleri de bulunuyor.

“Tren teknolojisi otomobil ile uçak teknolojisi arasında, uçak teknolojisine daha yakın”

Euraisa Rail 2013’le ilgili görüşlerini dile getiren Siemens Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Bölüm Direktörü Cüneyt Genç, Türkiye’de hızlı tren üretimine yönelik çalışmaları ilk kez iki yıl önce düzenlenen Euraisa Rail Fuarı’nda açıkladıklarını belirtirken, bu hedefin, Türkiye’de hızlı tren altyapı yatırımlarının gelişimine paralel daha somut hale geldiğine dikkat çekti. Bu yıl gerçekleştirilen Eurasia Rail Fuarı’nda yeni ürün ve çözümleri dışında REcube adlı özel tanıtım aracıyla da yer aldıklarını belirten Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hızlı tren teknolojisi, geliştirilmesi uzun yıllara dayanan özel bir teknoloji. Otomobil teknolojisi ile uçak teknolojisi arasında, ama uçak teknolojisine daha yakın olan bu teknolojiyi dünya üzerinde çok az sayıda firma geliştirebiliyor. Siemens, yalnızca raylı sistemlerde 100 yılı aşan tecrübesiyle değil araç üretimi haricinde sunduğu sinyalizasyon ve elektrifikasyon çözümleriyle de bu firmalar arasında öne çıkıyor. Sahip olduğumuz bu birikimi Türkiye’nin hızlı tren dönemine geçişinde kullanmak için çalışıyoruz. Bugün Euraisa Rail’de bulunan ürün ve çözümlerimiz, bu işe ne kadar hazır olduğumuzun en net göstergesi.

HİKMET SİVRİ

GENEL BAŞKAN

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com