- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KAPI - KAPAK ÜRETİMİ

Ülkemizde, iki milyon konut açığı olduğu ve her yıl altıyüzbin adet konut açığı meydana geldiği belirtilmektedir. Bir konutta on adet kapı kullanıldığını kabul edersek, yirmi milyon kapı ya ihtiyacımız olduğunu anlarız. Her yıl altıyüzbin konut açığı meydana geldiğini kabul ettiğimizde, her yıl için de ALTI MİLYON BEŞYÜZ BİN KAPIYA ihtiyaç olduğunu görürüz.

 

Ülkemizin ahşap kapıya olan ihtiyacının bir kısmını Amerika karşılamaktadır, yani ahşap kapılarımızı Amerika’dan ithal etmekteyiz. Hazır ahşap kapıya olan ve olacak olan talebe cevap verebilmek için birçok firma fizibilite çalışmaları yapmaktadır.

İhtiyaçlarda talep fazlalığı ve teknolojik faktörler birçok imalatın seri üretim ile karşılanmasını gerekli kılmaktadır.

 

İnşaat sektörünün en önemli mobilyalarından birisi de mutfak dolaplarıdır. Evlerde kullanılan mutfak dolapları ve benzeri dolapların kapaklan artık seri üretimle imal edilmektedir. Dolap imalatçıları hazır kapaklan alarak takmakta, kullanmaktadırlar.

 

İstanbul CNR Ahşap Ürünleri Fuarında yaptığım araştırma ve incelemelerde Mutfak ve benzeri dolaplarda kullanılan kapak üretim hatları ve teknolojileri, ziyaretçilerin en büyük ilgisin çeken konulardan birisiydi.

 

Devlet İstatistik Enstitüsü, İhracatı Geliştirme Merkezi, İthalatçılar Birliği gibi kuruluşlarımızın verilerine göre; gerek Ülkemizin ihtiyaçları, gerekse dış ülke talepleri göz önüne alındığında AHŞAP KAPI - AHŞAP KAPAK imalat tesisinin önemi çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

 

Ülke ekonomisinin kalkınmasında, canlanmasında lokomotif görevi görecek olan İnşaat Sektörü, uzun yıllardan beri durağan bir pozisyonda beklemektedir. 58. Hükümetimiz de İnşaat Sektörünün canlanması gerektiğini, ekonomimizin ayağa kalkması için bu sektöre önem vereceklerini, önündeki engelleri kaldıracaklarını ifade etmişlerdir.

 

İnşaat Sektöründe büyük bir patlama olacaktır ve mevcut imalat miktarları, mevcut tesisler talepleri karşılayamayacaklardır.

İnşaat malzemeleri üretim tesisleri altın yıllarını yaşayacaklardır. Yatırımcıların, Bölgemizde, İnşaat Malzemeleri Üretimi ile ilgili araştırma ve inceleme yapmalarını, Bölgemizin AHŞAP KAPI - AHŞAP KAPAK imalatı konusunda cazibe merkezi olduğunu belirtmek isterim. Üretelim, kazanalım, kazandıralım...

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com