- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

HAVA BACASI İLE KARABÜK'ÜN HAVASININ TEMİZLENMESİ VE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİNİN YAPILMASI

Karabük'e çok iyi bir şekilde bakıldığında, arazi yapısını incelediğimizde, birçok olumsuzlukların yanında, çok büyük avantajlarının da olduğunu görebiliriz.

 

Atatürk Mahallesinin bitim noktası olan, dağ ile birleşim noktasından çok dik yamaca, dağa bitişik bir şekilde Çelik Konstrüksiyonla bir hava koridoru, yani hava bacası yaptığımızda, büyük bir güçte hava emişi sağlanacaktır. Bu hava sirkülasyonu şehrimizin havasının temizlenmesini sağlayacak ve meydana getirdiği hava hareket gücü ile de Elektrik Enerjisi üretimi yapılabilecektir. Bu kadar dik ve yüksek bir doğal yapı bulmak her yerde mümkün değildir.

 

Karabük, içinde bulunduğu doğal yapının imkanlarından faydalanmalı, değerlerini değerlendirmelidir. Elektrik Enerjisi üretimi konusunda da birçok alternatif doğal imkanlar şehrimizde mevcuttur.

 

Örneğin Hidroelektrik Santrallerinin yapılması; Araç Çayı, Eflani Çayı, Soğanlık Çayı ve Filyos nehri üzerine kurulabilecek, hatta fizibilitesi ve projeleri yapılmış Hidroelektrik Santralleri de mevcut.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, Elektrik Etüt İdaresi'nin bölgemiz için hazırladığı Hidra- Elektrik Santral Projeleri mevcut. Eflani Çayı üzerinde, Çevrik Köprü Mevkiinde, projelendirilen ve Özel Sektör Müteşebbisi bekleyen Hidro-Elektrik Santrali yapılmayı bekliyor.

 

Filyos Nehrinin başlangıcı olan Kayabaşı Köprüsünden, Filyos Nehrinin kanal ve kanaletlerle Bolkuş istasyonuna kadar getirilmesi ile elde edilecek Hidrolik Enerjinin Elektrik Enerjisine dönüştürülmesi ile üretilecek enerjinin, Ark Ocağı ile Çelik Üretim Tesisinin (İzabe Tesisi) enerjisini karşılayacak güçte olduğu hesaplanmıştır. Akarsu güzergahlarımıza baktığımızda onlarca SU DEĞİRMENİNİN kalıntılarını görürüz.

 

Enerjinin her geçen gün önem kazandığı ve pahalandığı günümüzde en küçük bir enerji kaynağının ne kadar önemli getirisi olduğu bilinmektedir. 100 KW'lık bir Elektrik Üretiminin günlük - aylık getirisini bir hesaplayın, Hidroelektrik Santrallerinin hiçbir gideri yok. Akarsularımızı boşuna akıtmayalım, israf etmeyelim, ekonomimize güç katmasını sağlayalım.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com