- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

FİDAN ÜRETİMİ

Ülkemizde FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ bir sektör haline geldi. Başta Edirne - İstanbul, İstanbul - Ankara otobanı ve diğer tüm kara yollarımız olmak üzere, toprak kaymalarının, erozyonun önlenmesi ve yeşil hoş bir görünüm sağlanması için ağaçlandırma çalışmalarının başlaması, Belediyelerin, Orman Bakanlığının ve çeşitli kuruluşların fidan talepleri FİDAN ÜRETİMİNİ bir sektör haline getirdi.

 

İzmir'in Ödemiş İlçesine bağlı Bademli Köyünde, Köylüler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kurarak Fidan yetiştirmeye başladılar. 285 Köylünün kurduğu, FİDAN ÜRETİM Kooperatifinin ürettiği fidanlara Dış Ülkelerden yoğun talep gelmesi ile çevre köylüler de sebze ve benzeri ziraatı bırakarak, Süs ağacı, Meyve Ağacı ve benzeri fidanların üretimine başlamışlardır.

 

Ülkemizin fidan ihtiyacının %55 'ini karşılayan Fidan Üretim ve Pazarlama kooperatifi bir de Web sitesi kurarak internetten kendilerini ve fidanlarını tüm Dünyaya tanıtıyorlar, www.bademlikoop.orq.tr web sitesinden konu ile ilgili bilgileri alabilirsiniz.

 

Devlet, Üniversite, Köylü işbirliği ile örnek alınabilecek bir teşebbüs olarak gördüğüm bu konu, örnek alınarak Karabük'te de bir şeylerin yapılması gerektiği kanaatindeyim.

 

Devletten iş beklemenin, zamanının çoktan bittiğini görmemiz ve her ferdin kendine göre bir şeylere teşebbüs etmesi müteşebbis olması iş kurmak için devletin kapısını çalması, elindeki maddi manevi bilgi ve becerilerini tüm imkanlarını seferber ederek, bir şeyler üretmesi gerektiği kanaatindeyim.

 

Ben bunları niçin yazıyorum? Bölgemizde boş gezen, her tür verilecek işi yaparım diyen, hatta ücret almadan çalışmak isteyen, onlarca, yüzlerce genç var. Karşılaştığım konuştuğum işsizlere tek söyleyebildiğim müteşebbis olun, sizler bir şeyler yapın diyorum. İş isteyen değil, işveren olun, imkanlarınızı birleştirin, sıfırdan küçükten başlayan diyorum.

 

Karabük'ün - Karabüklünün önünü açabilmek için, Basın yayın organlarımızla, başta Yerel Televizyon Kanallarımızla KONU ANLATIM PROGRAMLARININ yapılması gerekmektedir. Düşünen, Araştıran, Üreten bir toplum olalım. Üreterek kasınmasını öğrenelim.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com