- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI

30 Ekim 1961 tarih, 91 sayılı kanunla meydana getirilmiştir. Başlıca görevleri, İktisadi ve Sosyal politikayı ve hedeflerini tayin de Hükümete yardımcı olmak, iktisadi konuda müşavirlik yapmak, Hükümetçe kabil edilecek hedefleri gerçekleştirmek, uzun veya kısa vadeli planlar hazırlamak, planın başarıya ulaşması için çaba göstermek, plan uygulamasını takip etmek, değerlendirmek ve gerekli hallerde planda değişiklikler yapmak, özel sektörün faaliyetlerini planın hedef ve amaçlarına uygun bir şekilde teşvik ve düzenleyerek tedbirler almak vs.dir.

 

SAYIN KARABÜK'LÜLER... SAYIN KARABÜK'ÜN SİYASETÇİLERİ...

SAYIN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ...

 

Karabük'ün ekonomik verileri göstergeleri Devletimizin ilgili kurumlarınca bilinmektedir. Bizler de Karabük'ün ekonomik durumunu yaşayarak bilmekte ve görmekteyiz. Karabük Ankara'dan nasıl görünüyor? Karabük'ün ekonomik verileri ile diğer illerin verileri nelerdir? Karabük'ün içinde bulunduğu ve her geçen gün ağırlaşan ekonomik durumu ile ilgili olarak Devlet Planlama Teşkilatı'nın ve diğer Devlet kuruluşlarımızın bakış açıları ve planlamaları nelerdir?

 

Devletimizin ve Hükümetimizin Bölgemiz ile ilgili ACİL EYLEM planlaması nedir? Bölgemizde yatırım yapmaya çalışanlar için, Bölgemizin avantajları nelerdir?

 

Karabüklüler İDARE ETMEK ve İDARE EDİLMEK - YÖNETMEK ve YÖNETİLMEK kelimelerinin anlamlarını çok iyi öğrenmeliler, Vekalet verdiklerimize, yani MİLLETVİKELLERİMİZE; Arkadaş Ankara'da pişenden, işten, aştan, Karabük'e neler getireceksiniz diye sormalıyız.

 

Bütçe pastasından bu yıl ve gelecek yıl Karabük'e ne düşecektir? MTA Maden Tetkik Arama Enstitüsü, DSİ Devlet Su İşleri, Karayolları, Köy Hizmetleri ve diğer hizmet birimleri Bölgemize ne gibi yatırımlar düşünmekte ve planlamaktadır?

 

Bakanlıklarımız ve ilgili kuruluşlarının hizmet ve görevleri nelerdir? Bölgemizdeki Ekonomik Yeniden Yapılanmadaki üstlenebilecekleri görev ve hizmetleri nelerdir?

 

Evet Sayın Karabüklüler, aldım elime kalemi, yazdım aklıma geleni... Kendini seven, çoluğunu çocuğunu seven, Karabük'ü seven, geleceğini mutlu ve umutlu görmek isteyenler, okuyun yazdıklarımı, hatta birkaç kez okuyun, anlatmaya çalıştıklarımın çok çok özetini yazabildim. Çok şey var yazacak, çok söz var söyleyecek amma daha ne diyeyim ki... Karabük makus talihini yenmeli, geri gitmeye dur elemeli, frenlemeli, ileriye gitmek için itmeli, iteklemeli, hep birlikte güç birliği yapmalıdır.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com