- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

DENİZ TAKSİSİ, DENİZ MİNİBÜSÜ, DENİZ OTOBÜSÜ İMALATLARININ YAPILMASI VE EKONOMİYE KATKILARI

Ülkemizde 29 tane Vilayetimizin denize kıyısı bulunmaktadır. Başta İstanbul ilimiz olmak üzere, nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu, sanayi tesislerinin çoğunluğunun bulunduğu illerimiz, dikkat edildiğinde tamamının denizde kıyısının bulunduğunu görürüz.Nüfus yoğunluğunun ve Sanayinin çok olduğu yerleşim bölgelerinde ulaşım büyük bir problem olmakta, yapılan yollar belli bir süre sonra yeterli olamamaktadır.

 

Karayollarının yapılması, karayolu ulaşım vasıtalarının bedelleri, karayolunun ve karayolu vasıtalarının işletme giderlerinin yıllık olarak milli ekonomiye getirdiği yük hesaplandığında, Ülke toplam gelirinin yüzde kaçını teşkil ettiğini hayretle göreceğiz. Ülkemizde Ulaşım sorununa çare bulmak, Sanayicimize yeni iş kolu açmak ve ihracatımızı çok çok artırmak için Deniz ulaşım vasıtaları üretimine geçmemiz gerekmektedir.

 

Deniz ulaşım vasıtalarının, Kara nakil vasıtalarıyla kıyaslamasını yaptığımızda tüm fizibilite değerlerinin çok üstün olduğunu görürüz. Örnek vermek icap ederse, İmalat maliyetleri, İşletme maliyetleri, kullanma kolaylıkları, kaza olaylarının yok denecek kadar az olması, kazalar da ölüm oranlarının küçümsenmeyecek oranda düşük olması, hatta olmaması gibi sayfalar dolusu üstünlükler sayabiliriz.

 

Ülkemizdeki iş adamlarının, Sanayicilerimizin konuya sıcak bakmaları ve ülkemizde yolcu taşıma amaçlı Deniz otobüsü, Deniz Minibüsü, Deniz Taksisi olarak nitelendirebileceğimiz deniz ulaşım vasıtalarının imalatlarına başlamaları halinde, Yurt içi ve Yurt dışından çok büyük taleplerle karşılaşacaklardır.

 

İlgililerin, yetkililerin ve iş adamlarımızın, sanayicilerimizin bu konuda araştırma, geliştirme ve uygulama yapmalarını arzu ederim.

58. Hükümetimizin de Deniz Vasıtaları ile ilgili mevzuatları elden geçirerek, mevzuatlardaki, deniz vasıtalarının imalatı, kullanılması, işletilmesi ile ilgili engelleyici, zorlaştırıcı hükümlerin kaldırılarak teşvik edici hale getirilmesi gerektiği kanaatindeyim.

 

Havayolu, Karayolu, Demiryolu ve Denizyolu vasıtalarımızı ve teknolojinin tüm imkanlarından azami ölçüde ve verimli bir şekilde, israf etmeden yararlanalım.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com