- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ÇAMOLUK’UN GELİRİ BALDAN ŞEBİNKARAHİSAR’IN CEVİZDEN KARABÜK’ÜN GELİRİ NEREDEN?

Çamoluk arıcılar birliği Başkanı Zeki GECO, “Bizim ballarımızda şeker bulunmaz. Öğle inanıyorum ki, Çamoluk Balı,  Anzer balı gibi aranılacak bir bal olacak” diyor.

 

Giresun Tarım İl Müdürü Muhammet HAKYEMEZ, “Şebinkarahisar’da 300 hektarlık alandan yılda 213 ton ceviz elde ediliyor. Hedefimiz, bu rakamları artırmak. Bunun için kolları sıvadık” diyor.

 

Ülkemizin her tarafından, ekonomik ve sosyal güzellikler içeren yatırım-üretim-pazarlama haberleri geliyor. İnsan bu haberleri okuyunca seviniyor. Karabük’ten, Bölgemizden ekonomik-sosyal kalkınma konularında bir sessizliktir, bir durgunluktur gidiyor. İnsan ister istemez üzülüyor. Safranbolu’nun SAFRANI,  Bölgemizin armutu-elması-üzümü-dutu-maniyesi (domatesi) say sayabildiğini.

 

Bu gün için Karabük’ün nesi var? Kuru kuru sesi var...

 

Bölgemizin nimetlerini, değerlendirilmeyen değerlerini, yapılması gerekenleri ve yapılabilecekleri sürekli yazıyorum. Siz sayın okurlarım da okuyorsunuz. Karabük Karabüklüler neyi bekliyor. Ben bilemedim, bir bileniniz var ise söyleyin. Bölgemiz de, herkese-her keseye uygun yapılacak işler var. Yeter ki ben yapacağım de ve başla bir yerlerden. Sözüm işsizlere, aşsızlara.

 

Sallabaşı, al maaşı demeyelim, Biz de kendimize göre bir iş-aş bulalım. Derenin taşı ile, derenin kuşunu vurmayı öğrenelim. Dağdan yer, gölden içerleri üretelim. Yapanları-üretenleri görelim, örnek alalım. Bölgemizin ve de Ülkemizin değerlendirilmeyen değerlerini görelim, değerlendirebilme yollarına bakalım. Hiçbir şey bilmez isek, komşumuzun yaptıklarını yapalım.

 

Yapan-üreten-çalışan kazanıyor,  neden bizler bir şeyler yapmak-üretmek-kazanmak için çalışmayalım. El birliği,  gönül birliği, akıl birliği yapalım, mutlu ve umutlu geleceğe koşalım. Yaptıklarımızla coşalım.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com