- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BÖLGEMİZDE AĞAÇLANDIRMA

Şehirlerimizin güzelleştirilmesi, çevremizin yeşil bir Örtü ile kaplanması, yani ağaçlandırma çalışmalarını, Orman İşletmeleri başta olmak üzere, Belediyeler, ilgili kuruluşlar ve şahıslar yapmaktadır. Acaba bu yapılan ağaçlandırma çalışmalarında ağaç türünün seçimi hangi kıstaslar göz önünde bulundurularak yapılmaktadır.

 

Bölgemizin iklim durumu, coğrafi yapısı göz önüne alındığında, Ihlamur, İğde gibi hoş güzel kokusu olan ağaçların çok iyi yetiştiği görülmektedir.

 

Ağaç dikim mevsiminin başladığı şu günlerde, şehir içlerine, yaprağı güzel, çiçeği hoş kokulu Ihlamur ağaçlarını diksek, şehrimize ayrıcalıklı bir güzellik kazmaz mı? Engebeli, heyelan olan, yamaçlarımıza da iğne ağacı diksek, o da birçok faydalarının yanında şehirde hoş bir koku vermez mi?

 

Yapraklarının görünümü ve çok iyi gölgeleme yapan Kestane, Dut gibi ağaçlarımızın da dikilmesi de ayrı bir güzellik katmış olmaz mı ?

Şehir planlamasında, çevre düzenlemesinde, ağaçlandırmanın çok öneminin olduğunu düşünüyorum.

 

Bir caddede geziyorsunuz, çok hoş ıhlamur kokuları içerisindesiniz. Diğer bir mahalde bulunuyorsunuz, orada da insanı rahatlatan mis gibi kokan iğde kokularını teneffüs ediyorsunuz.

 

Başka bir ortamda da akasya çiçek kokulan ile mest oluyorsunuz. Ot dahi bitmeyen kıraç yamaçlara Kapari dikiyorsunuz, oralarda yeşilleniyor, kaparinin o yeşil yapraklarının yanında, yaz mevsimi boyunca açan çiçekleri, sizlerin gözlerinizi dinlendiriyor.

 

Düşünmek, hayal etmek, düşünce ve hayallerinizi gerçekleştirmek, şehri ve çevreyi güzelleştirmek insana büyük bir huzur verir. Çirkinlikler ise insanların ruhunu karartır, isteksiz, huzursuz, mutsuz eder.

 

Şehrimizin giriş ve çıkışlarını, Soğanlık çayı, Araç çayı ve Filyos nehri çevresini bilinçli bir şekilde ve belirli planlamalar yaparak ağaçlandıralım.

 

YEŞİL, GÜZEL, HOŞ KOKULU BİR ŞEHİR YAPALIM, ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRELİM...

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com