- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BİR ÖMÜRÜN ÇAĞLARI

BEBEKLİK ÇAĞI : Bir insanın doğduğu günden başlayarak, zati (kendi) ihtiyaçlarını karşılayana kadar, yani derdini ve isteklerini anlatana kadar geçen zamana Bebeklik Çağı denir. Bu çağda İnsanoğlu, mutlak surette annesine veya bir bakıcıya ihtiyaç duymaktadır. İstek ve rahatsızlıklarını ancak ağlayarak ifade etmektedir.

 

ÇOCUKLUK ÇAĞI : İnsanoğlunun,  konuşmaya, yürümeye başladığı çağa da çocukluk çağı denir.Bu çağda da korunmaya, kollanmaya ihtiyacı vardır. Hayatta yaşanabilecek en güzel çağlardan birisidir.

 

DELİKANLILIK ÇAĞI : İnsanın, güçlü-kuvvetli-sorumsuz-mesuliyetsiz olduğu en güzel çağlardan birisidir.

 

ADAMLIK ÇAĞI : Bir İnsanın Dünyada zati (kendi) ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığı çağa da adamlık çağı denir.Yani bu çağda,  kişi, Dünyada rahat ve mutlu bir yaşam sürebilmek için ne tür ihtiyaçları var ise, onların temini için çalışmaktadır.

 

EŞEKLİK ÇAĞI : Bir İnsanın, kendisinin zati ihtiyaçlarını tamamlayıp, çocuklarına mal mülk bırakacağım diye çalıştığı çağa da eşeklik çağı denir.

 

MAYMUNLUK ÇAĞI : Bir İnsanın, elden ayaktan düşüpte çoluğa-çocuğa muhtaç olduğu, torunları ile oynadığı çağa da maymunluk çağı denir.

 

Sayın okurlarım, bir ömrün kesitlerini,  iyi-kötü tasvir etmeye çalıştım. Lütfen alınganlık göstermeyin, hatalı isem özür dilerim. Amma hayatın gerçekleri bu değil mi? Her okuyucu bulunduğu çağı,  kendisi daha iyi tasvir eder. Siz de, yaşadığınız çağdan sonraki çağı bilemezsiniz. Gerçekleri yaşayanlara sormak lazım.

 

Sıhhat-Saadet ve Mutluluklar içerisinde uzun ömürler dilerim. Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com