- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

AKKAYA HAMAMI

Karabük İli, Eskipazar İlçesi, İmanlar Köyü sınırları içerisinde bulunan JEOTERMAL DOĞAL HAMAM, Bölgemizin ekonomik olarak kalkınmasında lokomotif görevi görebilir.

 

Bölgenin Jeolojik yapısı incelendiğinde 10 kilometre karelik bir alanda Jeotermal suyun yüzyıllarca meydana getirdiği kalker yapısını -Travertenleri görebilmekteyiz.

 

Tarihi^ yerler ile ilgili elimizde bulunan yazılı belgelerde CİLT ve ROMATİZME HASTALIKLARININ ŞİFA KAYNAĞI olarak belirtilmektedir.

Aynı bölgede, MADEN SUYU ve bir kilometre kuzeyinde ikinci bir jeotermal KARKIN HAMAMI bulunmaktadır.

 

Şu an Aytaç Kuluçka Tesislerinin bulunduğu yerde de yüksek debili içme suyu bulunmaktadır. Bölgeyi tanıyabilmek için, On kilometrekarelik bir alanın incelenmesi hatta Jeolojik araştırmalar yapılması gerekmektedir.

 

Denizli Pamukkale'ye 2002 yılında günlük ortalama gelen turist sayısı 5000 kişidir ki bu da tabii güzellikleri görmek için gelenlerdir. Akaya Hamamı Bölgesi, çok az bir masraf ile bir yıl gibi kısa bir sürede, Pamukkale görünümüne kavuşabilir. Yılın 12 ayında su sporlarının yapılabileceği, Şifa kaplıcalarının kurulabileceği, maden suyu ile de ayrı bir gelir kaynağı temin edilebileceği, Bölgemizin tabii - doğal bir zenginliğidir.

 

Üzerinde oturduğumuz, görüp geçtiğimiz, hiç görmediğimiz o kadar çok zenginliklerimiz var ki, hiç mi hiç değerini bilmiyoruz, bakmıyoruz, zengin babanın tembel - müflis çocukları gibi sadece laf yapıyoruz, icraata geçebilmek için hiçbir gayret göstermiyoruz.

Bugün gezilen görülen AKKAYA HAMAMI yeni bir oluşumdur. Bölgeyi gezmek on kilometre karelik alanı görmek incelemek gerekmektedir.

1940'lı yıllarda meydana gelen Gerede - Çerkeş - Eskipazar depremlerinden sonra oluşmuş bir yapıdır.

 

Bölgenin önemini anlamak, geçmişini öğrenmek için araziyi adım adım gezmek görmek incelemeler yapmak, Jeolojik araştırmalara girmek, hatta tarihi yapısı ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkartmak gerekmektedir.

 

Arazideki incelemeler Bizleri yüzyılların gerisine, geçmişine götürecektir. Değerlerimizin değerini bilelim. Sönmüş gibi duran ateşin üzerine üfleyerek sıcaklığını hissedelim.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com