- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

AHŞAP SAP İMALATI

Ülkemizin en büyük ve nitelikli ormanlarının bölgemizde bulunduğunu hepimiz bilmekteyiz. Havasıyla, suyuyla, yaylalarıyla güzelim köylerimiz boş durmaktadır. Köylerimizin yolu, suyu, elektriği var ama iş yok diye boş bulunuyor. Gençler iş yok diye şehirlere inmişler, kahveleri dolduruyorlar. Şehir yaşamında sağlığı bozucu birçok etkinin yanında bir de her şey parayla, bir iş kurmak için yapılması gerekenleri sıraladığımızda dağlar gibi sorunlar ve mali yükümlülükler ortaya çıkmaktadır. Bazı imalatlar için, köylerimiz büyük imkanlar sunmakta ve cazibe oluşturmaktadır.

 

Şimdi gelelim ana konumuza, Ben Sizlere sürekli olarak anlaşılabilir fazla teknik ve teferruat içermeyen bölgemizde yapılabilecek konuları özet başlıklarla anlatmaya çalışıyorum, takdir ve uygula Sizlere kalıyor.

 

AHŞAP SAP İMALATI: Keser sapı, kazma sapı, kürek sapı, balta sapı, yaba sapı, bıçak sapı vs. gibi yüzlerce el aletleri ile yapılabilecek imalatlar var.

 

Bölgemizde bu sapları kullanan iş yerlerini saydığımızda, yüz binlerce tüketildiğini görürüz. Karabük Demir Çelik Fabrikaları, Zonguldak, Kdz. Ereğli, Amasra, Dodurga, Mengen, Azdavay gibi kömür ocakları ve maden isletmeleri, Erdemir, Belediyeler vb. velhasıl saymakla bitmez konu malzemelerin kullanım yerleri.

 

"Hiçbir iş yapmasını bilmez isen, komşunun yaptığı işi yap derler"

Konu ve benzer imalatlar, bölgemiz için ve işsizlerimiz için bir çıkış noktası, işsizliğin önlenmesi, çalışanların para kazanması, yeni yeni imalatlarında yapılmasını ve bir sektör haline gelmesini sağlayacaktır.

 

Konu ve benzeri imalata sıcak bakıldığında, köylülerin organize olabildiklerinde, üretim kooperatifleri ve benzeri teşkilatlanmayı yapabildiklerinde, mevcut yasaların ve teşviklerin kullanıldığında yurt içi ve yurt dışı satışlar da yapılabilir. Her türlü Kredi desteği alınabildiği gibi, makine ekipman, araç ve gereç temini desteği de alınabilir. Birlikte olabilmek, birlikte çalışabilmek, kazanabilmek henüz daha bölgemizde gerçekleştirilememiştir, somut bir örneği de yoktur. Bu yüzden hayal gibi gelmektedir.

 

Ülkemizde bulunan birkaç büyük kooperatif ve birliğin adını belirteyim. Sizlerde bunlar nasıl kurulmuş, bölge insanına ne tür katkılarda bulunmuş, yıllık ciroları nelerdir bir bakın.

Trakya Birlik, Ant Birlik, Çiko Birlik, Fisko Birlik, Tariş ve benzeri...

 

Tabii ki bunlar çok büyük organizasyonlar, köyde yapılabilecekleri ve yapabileceklerimizi öğrenelim. Tek tek de olsa imalata başlayalım, birliktelik, beraberlik, karşılıklı menfaatler, sizleri bir araya getirecek ve büyük organizasyonların meydana gelmesini sağlayacaktır. Yeter ki bir başlayalım, bunu Ben yaptım diyelim. On milyon lira da bir sermayedir, on milyar lira da bir sermayedir. Yeter ki Sen bir şeyler yapmayı düşün ve başla.

 

Üreten, çalışan her zaman kazanır, boş kalan insan kötü şeyler düşünür. Kendisine ve çevresine zararlı olur. Üreterek tüketen toplum olalım, yarınlara umutla bakalım, mutlu olalım.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com