- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

AHŞAP SANAYİSİ VE KARABÜK
 

Ülkemizin en büyük ormanlarının bulunduğu yerin Karabük olduğunu hepimiz biliyoruz. Orman ürünlerimiz, Tomruk olarak, cüzi bir kısmı da kereste olarak satılmaktadır. Yani Demir Çelik Sanayimizde olduğu gibi hep ham madde üretiyoruz ve satıyoruz. Her nedense işlemiyoruz, mamul hale getirmiyoruz.

 

Ormanlarımızdan üretilen kerestelerin en azından yarı mamul haline getirilerek satılması, bölge ekonomisine katkıda bulunacak, istihdam sağlayacaktır, yeni yatırımların yapılmasına da katkıda bulunacaktır.

 

Orman ürünlerinde yarı mamul nedir dediğimizde, konu ile ilgili birçok üretim hattını söyleyebiliriz. Dünyada ve ülkemizde yeni denilebilecek ve henüz yaygınlaşmamış olan AHŞAP PROFİL ÜRETİMİNİ söyleyebiliriz.

 

Tomruktan, keresteden, ahşap kapı, pencere, mobilya ve benzeri üretimlerinde kullanılan standart işlenmiş, imalata hazır AHŞAP PROFİL üretimi tesisi bunlardan birisidir.

 

Yani, Alüminyum Profil, Plastik Profil üreticileri bu profilleri konu imalatçılara sattıkları gibi, Ahşap profil üreticileri de ahşap imalat yapanlara, ürettikleri AHŞAP PROFİLLERİ satmakladırlar.

 

Yaptığım inceleme ve araştırmalarda, AHŞAP PROFİLE yoğun bir talep olduğu, fiyatların çok yüksek olduğu, profil çeşitliliğinin az olduğu belirtiliyor.

 

Bölgemiz için, kereste kurutma fırını. Profil Tesisi ve benzeri üretim konuları her zaman cazibesini korumaktadır.

Bu ve benzeri imalat tesislerinin kurulması, üretime başlaması zaman olarak maksimum altı aydır. Çok fazla bilgi ve beceri de gerektirmemektedir.

 

Doğal, Tabii ürünlere olan talep her geçen gün artmaktadır. İşte, ahşap ürünlere olan ilgi ve talep de her geçen gün artmakta ve önem kazanmaktadır.

 

AHŞAP PROFİL üretiminin de önemi, her geçen gün imalatçıların vazgeçilmez yarı mamulü olmaktadır. Üretim konulan çok, her nedense, üretmek isteyen yok gibi...

 

Ekonomide kalkınan bölgelerimize baktığımızda üretimle kalkındığını görürüz. Ülkelerin kalkınma sebebi daima üretim olmuştur.

ÜRETELİM, ÜRETELİM, ÜRETELİM... İşimizi, aşımızı üreterek sağlayabiliriz.

El ele verelim, güçlerimizi birleştirelim, üreterek kazanmayı öğrenelim.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com