- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

4 K ACİLEN OLUŞTURULMALIDIR

KARABÜK KALKINMA KOORDİNASYON KURULU' nu acilen kurmalıyız. DİE Devlet İstatistik Enstitüsü'nün Karabük ile ilgili ekonomik ve sosyal konulardaki verilerine baktığımızda, Türkiye genelinde kaçıncı sırada olduğumuz çok iyi bir şekilde görebiliriz.

Karabük'ü Ekonomik ve Sosyal durgunluktan ve suskunluktan bir an önce kurtarmalıyız.

 

Ekonomik ve Sosyal kalkınma için aranılan her tür Siyasi ve İdari irade mevcut, aranılan alt yapı mevcut, eleman sıkıntısı yok, Sivil Toplum Örgütleri her platformda konuşuyorlar.

 

Karabük'ün Kalkınma Planını yapmalıyız. Bölgemizin, İş Adamları, Sermayedarları, Siyasi Parti Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Odaları, Ticaret ve Sanayi Oda Yöneticileri, velhasılıkelam, Karabük'ün ileri gelenleri, bölgemizde ne yapılmalı, neleri yapabiliriz, gündeme getirip bir noktadan icraata başlamalıdır.

 

Bu bölgede yaşıyor isek ve yaşamaya da devam edecek isek, herhalde bu gidişatımızın hiç de iç açıcı olmadığını kabul edersiniz.

 

Türkiye, Dünyaya açılıyor, büyük bir ihracat yarışı içerisine girmiş durumda, peki biz Karabüklüler olarak bu yarışın neresindeyiz. Adeta, tünelden geçip gidecek dermanımız yok gibi.

İhtisas Fuarlarına gittiğimizde, Televizyonlardan Ekonomi Programlarını izlediğimizde, sanayi ve ekonomi ile ilgili Basın Yayın Organlarına baktığımızda ve gördüklerimizi Karabük ile karşılaştırdığımızda, nasıl bir durumda olduğumuzu açık seçik görürüz.

 

Bölgemiz, Üniversite mezunu, askerliğini yapmış, iş arayan gençlerle dolu, bugün için Baba evinde Anne kucağında bir çocuk gibi yaşıyorlar, hep böyle mi olacak, bu günler hep böyle mi gidecek ? Tabii ki gitmeyecek, o zaman bugünden ne yapmalıyız, nereden başlamalıyız en azından konuşalım, düşünelim, aklıselim kararlar verelim. Bir araya gelelim.

 

KARABÜK KALKINMA KOORDİNASYON KURULUNU oluşturalım.

 

Alalım, satalım, yan gelip yatalım demeyi bırakalım. ÜRETİM, ÜRETİM, ÜRETİM... Üreten, iş verir, aş verir, verir, kazanır, kazandırır.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com