- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

YÜKTE HAFİF, HACİM OLARAK BÜYÜK İMALATLARIN YAPILMASI

Satış fiyatlarında kıyasıya rekabetin yaşandığı günümüzde,  üreticiler ve satıcıların satış fiyatlarında en çok şikayetçi oldukları konular,  mamullerin,  üretim yerinden tüketiciye kadar intikallerinde satış fiyatlarına ilave edilen nakliye ücretleridir.

 

Yapılacak olan imalatlarda,  kullanılan ham maddelerin nakliye ücretlerine ve mamul hale geldikten sonra tüketiciye ulaşasıya kadar harcanan nakliye giderlerine dikkat etmek gerekmektedir. İşte yükte hafif,  hacim olarak çok büyük olan mamullerin,  üreticiden tüketiciye intikaline kadar verilen nakliye ücretleri asıl malın maliyetinin birkaç katı olabilmektedir. Birkaç örnek verecek olur isek; Strafor (Köpük) - Spiral boru - Soba borusu - Polyester su depoları - Bidon - Plastik şişirme kap üretimleri - Teneke kutu imalatı gibi...

 

Bir bölgede, imalat ve üretim konusu seçmek için, üretilecek ürünün üretiminde kullanılacak bilumum ham maddelerin ve harcama kalemlerinin tek-tek ele alınması ve üretilen malın tüketiciye intikaline kadar olan nakliye dahil maliyetlerinin göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

 

Bir malın üretiminde, alıcının-tüketicinin -pazarın yakın olması en büyük avantajlardan birisidir.

 

Üretimde, üretimin yapıldığı bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak, nakliyesi ucuz ve kolay ürünlerin üretilmesi, rekabet şartlarını ve karlılığı önemli ölçüde iyileştirir.

 

Bir tesisin kurulması, bir malın üretimin yapılması, ham madde temini ve mamullerin pazarlanmasında,  bölgesel özelliklerin çok iyi bir şekilde analizlerinin yapılarak fizibilitenin hazırlanması gerekmektedir.

 

Globalleşen dünyada, iletişim-bilgisayar-otomasyon sistemlerin akıl almaz boyutlara ulaşması, yeni mamul ve malzemelerin çıkması, tüketici tercihlerinin değişmesi, bir malın yerine kullanılabilecek yeni malların çıkması, üreticiyi en çok etkileyen konuların başında gelmektedir.

 

Günümüzde, ben biliyorum mantığı ile hareket etmek, çok yönlü olarak araştırma yapmadan, bir imalata girmek, çoğunlukla başarısızlık ve iflasları getirmiştir.

 

Üretim kadar, bir malın üretimi ile ilgili fizibilite yapmak ta önem arz etmektedir.

 

Fizibilite - planlama - projelendirme gibi, yatırım öncesi yapılması gerekenler başlı başına Bir ihtisas işidir.

 

Bakalım - görelim - isabetli, karlı yatırımlar yapalım, ileriye mutlu ve umutlu bakalım...

Saygılarımla,

 

HİKMET SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com