- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KAN EMİCİ SÜLÜKLERDEN SONRA ŞİMDİDE KARASİNEK KURTLARININ ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Tıp dünyasında; göllerde yetişen kan emici sülükler birer şifa kaynağı olarak kullanılıyor. Çamurlu bataklık göllerde yetişen, bölgemizde birkaç tane gölde de çok miktarda bulunan, şifa kaynağı olan kan emici sülüklere olan taleplerin dünya genelinde çok olmasından dolayı, İngiltere de sülük yetiştirme çiftliği kurularak, tüm ülkelere uçak ve helikopterlerle gönderilmektedir.

Kan emici sülükler,  bilhassa; mikro cerrahi-kangren başta olmak üzere, varis-kalp ve damar sertliği-kan hastalıkları-enfarktüs gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Ülkemizden,  damızlık olarak kullanılmak üzere kan emici sülükler istenmekte ve ihracatı yapılmaktadır.

Bölgemizde birkaç tane sülük gölü bulunmakta ve bölge halkınca çok az da olsa kullanılmaktadır.

Sülük göllerimiz de bu güne kadar kıymetleri bilinmeyen değerlerimizden sadece bir tanesidir.

İnsan ve canlıların yaralarına konan karasinekler, bu yaralara larvalarını bırakmakta ve kurtçukların üremelerini sağlamaktadırlar. Bu güne kadar zararlı olarak nitelendirilen bu hadisenin, yaraların tedavisinde çok önemli iyileşmelerin gerçekleşmesine sebep olduğu anlaşılmış ve ispatlanmıştır.

Şimdi karasinek larvaları üretim tesisleri kurularak, yaralı hastaların tedavisinde kullanılmak üzere satışı yapılmaya başlanmıştır. Bu olay, hayatında yaşadığı olumsuzluklar ve çektiği çilelere karşı gösterdiği sabır ve iman ile tanınan Peygamber Hazreti Eyüp (AS) vücudunda oluşan yaralardaki yere düşen kurtları alarak düştükleri yaralara koymasının mucizesini, insanlar ancak bu yıl keşfedebilmişlerdir.

Hz. Nuh Peygamberin,  Allah (C.C.)’ın,  gemi yapmasını emretmesi ile gemi inşa ederken, iman etmeyen kavminin, Peygambere kötülük yapmak için gemiyi tuvalet olarak kullanmaları ve gemiyi tuvalet olarak kullananların vücutlarında oluşan yara ve çıbanların tedavisinin ilacının da gemide biriken pislikleri olduğu hadisesi aklımıza, İnsan ve canlıların dışkılarının acaba ne gibi rahatsızlıkları giderebilir sorusunu aklımıza getiriyor. İnsan ve canlıların sindirim sistemleri keşfedilmeyi bekleyen birer laboratuardır.

“Derici misin köpek bokuna muhtaçsın? Tabakhaneye bok mu yetiştireceksin?” sözlerinin gerçeği, ham derilerin tabaklanmasında, köpek dışkısı kullanılmasıdır. Bu günün teknolojisinde ise sudkostik kullanılmaktadır.

Bir Alman araştırmacının “Sidiğin mucizeleri” isimli kitabı tüm dünyada ilgi çekmişti. Yakında insan ve canlıların dışkılarının da mucizeleri ile ilgili kitaplar yazılırsa şaşmamak lazım.

Alternatif tıp her geçen gün büyük ilerlemeler kaydetmektedir çok tedavi usullerinde eskiye dönüş yapılmaktadır. Eski kafalı diyenlerin, geçmişi okumaları, Örümcek kafalı diyenlerin de, örümceklerin mucizelerini öğrenmeleri gerekmektedir.

Natürel-doğal ürünlere olan talepler her geçen gün artmaktadır. Birçok ülkede olduğu gibi, Bizim Ülkemizde de,  Ekolojik Tarım Yönetmeliği yayınlanarak yürürlülüğe konulmuştur. Yakın zamanda, ameliyatlarda dikiş işlemlerinde iplik yerine eski usul karınca kullanımı başlarsa şaşırmamak lazım.

Sağlıklı yaşam için, doğal ürünlerden ve her gün ilerleyen tıp teknolojilerinden, farmakoloji ilminden azami faydalanalım.

İlmin, bilginin aydınlattığı yolda, sağlık ve mutluluklar içerisinde, hayat yolunda el ele yürüyelim.

Saygılarımla,

 

HİKMET SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com