- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

YAPMAK-BOZMAK-YIKMAK SANKİ COCUK OYUNCAĞI

1960’lı yıllardan bu güne kadar, Karabüklüler olarak yaptıklarımızı ve yıktıklarımızı bir düşünelim ve de bugün içinde bulunduğumuz ekonomik ve sosyal durumumuza bir bakalım. Bir de Ülkemizde ki ekonomik ve sosyal gelişmeler ile mukayese edelim.

 

Karabük Çimento Sanayi A Ş.-Elif Gıda -Saflaş A.Ş.-Safgaz A.Ş.-Emitaş A.Ş.-Bilka A.Ş. Çelik İş Mağazaları-Birlik Yem Un A.Ş.-Kroman A.Ş.-Kireç Sanayi A.Ş.-vb.

 

Saydığım, sayamadığım şirketleri zamanında Karabüklüler kurdular, bu gün ne durumdalar? Bizler çocuk gibi yapmayı ve bozmayı-yok etmeyi çok mu iyi biliyoruz beceriyoruz?

 

İsimlerini yazdığım şirketler bu günlere gelebilseydi, her birisi birer holding olurdu ve binlerce insan istihdam ederdi, Bölgemize ve de Ülkemize çok büyük katma değerler kazandırırdı. Devlet,  Karabük Demir Çelik Fabrikalarını kapatma kararı aldı, bu karar üzerinde Karabüklüler bir kale gibi durarak, bir lira bedelle aldı ve bu günlere getirdi.

 

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarını ne durumda aldık, bu gün ne durumda, yarın nasıl olacak? Bir bileniniz var mı?

 

Çok yazı yazdım-çizdim, konuştum, dinleyen etkili ve yetkililer oldu mu?

 

Bu günlerde Kardemir ile ilgili çok konuşulmaya başlandı, bu konuşmaların, yazılanların, çizilenlerin sebebi, esbabı mucibesi nedir? Kardeşim bırak lafı, Kardemir’in bu gün ki durumunu gör-bak ve de ondan sonra yorumunu yap.

 

Türk Ticaret Kanununda, Anonim Şirketlerin ne olduğu, kimlerin etkili ve yetkili oldukları, yetki ve sorumluluk durumları ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Benim bildiğim, Türk Ticaret Kanununda belirtilen Anonim Şirketler ile ilgili amil hükümlerde, hisse sahiplerinin hisseleri oranında kongrelerde oy haklarının olduğu, yönetim kurullarına yönetme-hükmetme yetkisinin verildiği, her tür karar-uygulama ve icraatta, yönetim kurulunun tek etkili ve yetkili olduğudur.

 

Bizler hala, Kardemir AŞ.’ni bir İktisadi Devlet Teşekkülü gibi düşünüyoruz. Kardemir AŞ. bir özel Anonim Şirkettir ve de Patronu-Patronları vardır. Patronu-patronları,  şirketin Yönetim Kuruludur, Yönetim Kurulu Üyeleridir.

 

Ülkemizin SANAYİ DEVİ, fabrikalar-köprüler yapan, nadide Teknik Elemanlar yetiştiren, Yurt içi ve Yurt dışında tanınan, emekliliği gelmiş-yaşlanmış gibi görülen-horlanan, KARABÜK DEMİR ve ÇELİK FABRİKALARININ hayat öyküsünü yazmalı, Teknik okullarda ve İktisat fakültelerinde ders olarak okutulmalıdır.

 

Yazımın başlığında da belirttiğim gibi, Biz Karabüklüler olarak hep ilkleri ve isabetlileri başlatıyoruz ama, bir türlü devam ettiremiyoruz-yaşatamıyoruz. Bu güne kadar yaptıklarımız bunu göstermiyor mu?

 

Geçmişte yaptığımız hataları görelim, öğrenelim, hatalarımızı kabul edelim, çünkü hata yapacak lüksümüz kalmadı. Geçmişten ders alınsaydı, tarih tekerrür eder miydi?

 

Karabük’ün bu günü-yarını için yapılması gerekenleri yapalım, istikbale umutla bakalım. Sağlık-mutluluk-huzurlu günlere koşalım...

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com