- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

YAKIT YAKMA SİSTEMLERİ ÜRETİMİ

Sonbahar geldi, kış hazırlıklarına başlandı, ısınma ihtiyaçlarının karşılanması için, kalorifer ve sobalarımızı yakmaya başlayacağız.

Yakıt yakma sistemlerinin iyi olmaması ve yakıt yakma konusunda yeterli bilgiye sahip olunmaması,  hava ve çevre kirliliğinin artmasına sebep olmaktadır.

 

Yakıt ısıtmalı soba ve kalorifer kazanları en az hava kirliliği yapan ve ekonomik yakıt harcayan sistemlerdir. Her yakıtın bir tutuşma, yanma sıcaklığı vardır. Ateş üzerine atılan yakıt, tutuşma sıcaklığına gelinceye kadar gaz çıkartır halk tabiriyle tüter, bu da hem yakıtın yanmadan bacadan atılmasını,  hem de hava ve çevre kirliliğine sebep olmaktadır.

 

Tam yanmanın olabilmesi için, YAKIT ISITMALI soba ve kalorifer kazanları kullanılması gerekmektedir. Sobalarda tam yanmanın sağlanması için üstten yakma yapılmaktadır, işte bu da yakıt ısıtmalı bir yakış biçimidir.

 

Katı yakıtların içindeki uçucu gazların yanabilmesi için sıcak bir ortamdan geçirilmesi, yani yakılması gerekmektedir. Katı yakıt kalorifer kazanlarında STOKER sistemleri ile yakıt ocak içerisine alttan besleme ile gönderilmekte, dolayısı ile yakıt ısınarak yanma bölgesine gelmektedir.

 

Bölgemizde ilk tam yanmalı, stoker beslemeli kalorifer kazan ve ısıtma sistemi 1960 yılında, Yenişehir kalorifer dairesine kuruldu ve uzun yıllar otomatik olarak, tam randımanlı çalıştırıldı. Sonraları bu sistem sökülerek elle yakıt beslemeye başlandı ve hava kirliliği, çevre kirliliğinin yanında, yakıt harcamaları da artmış oldu.

 

Bölgemizde kalorifer ve yakıt sistemlerini yapacak teknik eleman-bilgi ve beceri,  ihtiyaçtan fazlası bulunmaktadır. Ayrıca, kaloriferlerin yanması ile hava kirlilikleri de artmaktadır. Hava kirliliğinin önlenmesi için, bacalara, statik-sulu-kuru ve siklon sistemli hava filtreleri yapılması gerekmektedir.

 

Baca filtre sistemlerinin imalatı-üretimi, çok fazla maliyetli bir konu da değildir. Karabük’te ve Bölgemizde bulunan küçük tip atölyelerde yapılabilecek imalatlardır.

 

Gerek yakma sistemlerinin imalatı, gerekse baca filtre sistemlerinin imalatının yapılması, Bölgemizde yeni bir sektörün başlamasına ve uygulamaların yapılması ile de, yakıt harcamalarında tasarruf sağlanacak ve de hava kirliliği-çevre kirliliği olmayacaktır.

 

Atölye, İş yeri sahiplerinin ve müteşebbislerin bilgilerine sunulur.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com