- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTELER DEĞERLERİMİZİ DEĞERLENDİRMELİDİRLER

Üniversitelerimizin eğitim ile ilgili bir görevleri de araştırmalar yapmaktır. Lisans-lisansüstü-doktora eğitim ve öğretiminde, araştırma amaçlı tez ve proje hazırlattırılmaktadır.

 

Gençlerimiz, Ülkemizin en büyük değerleridir. Yüksek öğrenim gören gençlerimizin genç, dimağlarını,  Ülkemizin ekonomik-sosyal kalkınması ile ilgili konularda araştırma- geliştirme-yönlendirme yönünde çalıştırmalıyız.

 

Üniversiteler; bulundukları bölgenin sosyoekonomik durumuna-sanayi yapısına, doğal kaynaklarına göre araştırmalar yapmalı, her öğrencinin hazırladığı diploma projeleri, lisans- yüksek lisans-doktora tezi gibi çalışmalarında bölgesel konular seçilmelidir.

 

Bir bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında, birçok faktörün yanında ihmal edilen en büyük faktör, üniversite ve yüksek okulların, bölge halkı ile sanayici, köylü, iş birliğidir. Yerel yönetimler ve sanayiciler, kurum ve kuruluşlar, yaptıkları çalışmalarda Üniversite ile iş birliğine gitmeleri bölgesel kalkınmanın isabetli yolu olacaktır.

 

Ekonomik gerilemenin, kelimenin tam anlamıyla ekonomik çöküntünün yaşanmaması için, kurum ve kuruluşlarımızın bilhassa ve özellikle sanayici ve iş adamlarımızın Bölgemizde bulunun Üniversite ile temas kurmaları, çalışmalarında Üniversitenin bilgilerinden araştırmalarından faydalanmaları gerekmektedir.

 

Bir de Bölgemizde fakülte ve yüksek okul açılırken branş seçiminde Bölgesel faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Açılacak her fakülte ve Yüksek okul, Bölgeye yenilikler getirmesi gereklidir.

 

Karabük ekonomik ve sosyal kalkınma planı; Batı Karadeniz kalkınma planlaması da göz önünde bulundurularak ve bölgesel doğal kaynaklar, mevcut yapılar ve insan kaynakları göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır. Bu planlama da Üniversite-Fakülte-Yüksek Okullar, Sivil Toplum Örgütleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sanayi Kuruluşları işbirliği ile hazırlanmalıdır.

 

Karabük’ün ekonomik kalkınmada kesin ve belirgin bedeller belirlemesi, belirlenen hedeflerde sektörel ilerleme planlaması yapılmalıdır.

 

Karabük’ün Karabüklülerin plansız kalkınma yerine, planlı bir yapılanmaya gitmesi önüne hedefler koyması, ekonomide branşlaşması gerekmektedir.

 

Hedefi büyük, kalkınmada isabetli yatırımlar, planlı kalkınma yolunda geleceğe güvenle bakmak ve yürümek dileklerimle...

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com