- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TÜRKİYE’NİN YATIRIM HARİTASI ÇIKARILIYOR KARABÜK’ÜN YATIRIM HARİTASINDAKİ YERİ NE OLACAK?

Ulusal Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) ve KÖSGEB işbirliği ile geliştirilen ve ülke genelindeki yerel potansiyeli harekete geçirmeyi hedefleyen “Türkiye’nin Rekabet Gücünün Araştırılması Projesi“ başladı.

 

Bu proje ile Türkiye’nin, dünya genelinde rekabet edebilmesi için hangi sektörlerde hangi üretimleri nerede nasıl yapmasının daha rasyonel olacağının hesaplanması ve planlaması çalışmalarıdır. Ülkemizin sanayisi ve ekonomisi için geç kalınmış bir çalışma olsa da bir an önce başlanması da büyük kazanç sağlayacaktır. Tüm bu çalışmalarda; BÖLGEMİZİN,  İNSAN KAYNAKLARININ,  BİLGİ VE BECERİLERİNİN,  SANAYİ KÜLTÜRÜNÜN,  BİR ENVANTERİNİN EN KISA ZAMANDA ÇIKARTILMASI ve İLGİLİLERE SUNULMASI GEREKMEKTEDİR...

 

Karabük bu güne kadar, birçok konuda unutulmuştur. Karabük ismini bilen ve Karabük ilinin yerini bilen çok azdır. Globalleşen dünyada, bilhassa ticari konularda büyük bir rekabet yaşanmaktadır. Avrupa ile Asya'nın birleşme noktasında bulunan Ülkemizin bu rekabetten nasibini almaması- etkilenmemesi mümkün değildir. Bir an önce Milletler arası ticarette ithalat ve ihracatta, tüm dünya ülkeleri ile rekabet edecek duruma gelmemiz kaçınılmazdır. İşte bu planlama ve projelendirmede, Bölgemizin de yapılması gerekenlerin yapılabilmesi için gereken çalışmaları yapmamız gerekmektedir.

 

Ağlamayan bebeye mama verilmez diye bir atasözü vardır. Biz Karabüklüler olarak ağlamayalım amma, bölgemizde yaşanan işsizlik-ekonomik gerileme ve yaşanılan göç durumlarımıza bakarak bir an önce yapılması gerekenleri yapmamız, Ülkemizin ekonomik-sosyal ve sanayi yapılanması projesinde hak ettiğimiz yerimizi almamız gerekmektedir. Anlayana, sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az, diye bir atasözü de vardır. Ben her gün bölgemizin ekonomik ve sosyal durumları ile ilgili yazılar yazıyorum, bulunduğum ortamlarda anlatıyorum amma Karabüklülerden hiçbir hareket göremiyorum, sebebini de bilemiyorum. Nasıl duyarsız bir toplum olduğumuzu da anlamakta zorlanıyorum.

 

Hayat Bizim-Karabük Bizim-Hepimizin, bu gün içinde bulunduğumuz ekonomik ve sosyal durumdan memnun muyuz? Her halde memnunuz ki bu güne kadar adeta oturuyoruz, hatta yan gelip yatıyoruz, birilerinin bir şeyler yapmasını bekliyoruz.

 

Bu kadar sitem yeter her halde, ilgililerin, etkili ve yetkililerin ilgilerine ve bilgilerine sunarım.

Saygılarımla,

 

HİKMET SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com