- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TURŞU İMALATI

Eskipazar ilçemizin bilhassa beyaz lahanası (kelem), turşu yapımında çok beğenilmektedir. Karabük ve ilçelerinde yetiştirilen, turşu yapımında kullanılan, damak tadına cevap veren,  herkes tarafından albenisi olan sebzelerimiz bulunmaktadır.

 

Bölgemize has, yabani nane, reyhan,  fesleğen,  maydanoz gibi koku tat ve lezzet veren natürel ürünlerimiz de bulunmaktadır.

 

Turşu yapımında kullanılan, sirkenin her türü, bilhassa Yazıköy’de yıllardan beri üretilmektedir. Evlerimizde kış hazırlıklarının bir parçası da, turşu yapımıdır. Turşulara katılan sarımsağın en kalitelisi, Taşköprü’de yetiştirilmektedir.

 

Kısacası Bölgemizde her şey var amma, turşumuz dahi, İstanbul’dan geliyor.

 

Ülkemizde yüz bin tonlarla ifade edilen TURŞU ÜRETIMİNİN çoğunluğu ihraç edilmektedir. Turşu ihracatından Ülkemize tahminlerin üzerinde döviz kazandırılmaktadır. Tüm Dünya Ülkeleri, bilhassa gıda maddelerinde natürel-doğal ürün talep etmektedirler. Bölgemizde yetiştirilen sebze ve meyvelerin tamamına yakım natürel-doğal ürünlerdir. Karabük’te kurulacak bir tesis ile TURŞU ÜRETİMİ-MEYVE KONSANTİRESİ ÜRETİMİ- SİRKE ÜRETİMİ-MEYVE PEKMEZİ ÜRETİMİ yapılabilir ve çok kazançlı bir yatırım olur. Bu saydığım üretimlerin tamamı bir tesiste yapılabilir ve çok fizibil bir yatırım olur. Bu ve benzeri yatırımların bölgeye en büyük faydası, çok miktarda üretici istihdamının sağlanmasıdır.

 

Bölgemizde doğal olarak yetişen,  KIZILCIK,  KUŞBURNU, ALIÇ,  AHLAT, KAP ARİ, ARDIÇ MEYVESİ, MENENGİT MEYVESİ, gibi,  çok miktarda bulunan değerlendirmeyi bekleyen değerlerimiz var.

Bakalım, görelim, değerlerimizi değerlendirelim.   

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com