- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TATİL KÖYÜ

Başta Safranbolu olmak üzere, Karabük İl ve İlçelerine TATİL KÖYLERİ kurulması zamanının geldiğini, hatta geçmekte olduğunu düşünüyorum. Yerli ve Yabancı Turistlerin en çok rağbet ettikleri, köy havasında ve köy ortamında bulunmak, yaşamak, konaklamaktır.

 

Ekonomik problemlerini halletmiş, gezmeyi, yeni yerleşim birimlerini görmeyi, şehir hayatının vermiş olduğu sıkıntı ve stresten kurtulmayı arzu eden turistler, şehir havasında ve ortamında bulunmayı, konaklamayı pek arzu etmemektedirler.

 

Tam köy görünümünde, ağaçlardan, tek katlı, iki, üç katlı ahşap evler, köy içinde, tavuk, hindi, kaz, inek vs. hayvanlar, köy yiyecek ve içecekleri, sessiz bir ortam, arzu ve isteğe bağlı müzik, yöresel eğlenceler, yöresel düğün ve gelin alma törenleri gibi etkinlikler.

 

GIMCIRTMA ve benzeri her yaştaki insanların beğenisini kazanabilecek bölgesel eğlence araçtan, at ve eşek ile seyahatler...

 

Bölgemize gelen turistlerin sayılarını ve kalma sürelerini artırabilmek için alternatif konular ve yerleşim birimleri, eğlence türleri üretmemiz gerekmektedir.

 

Bölgemizi tanıtan, hatıra olarak saklanabilecek el işi sanatlarımızın çeşitliliğinin artırılması, İl, ilçe ve köylerimizin adlarını taşıyan ürünler ve çeşitlerini planlayarak, turizm sektörünün ekonomik olarak daha aktif hale getirmesi çalışmalarını yapmamız gerekmektedir.

 

Her sektörde olduğu gibi, Turizm sektöründe de, ürün ve hizmet çeşitliliği, gelir artışlarını da beraberinde getirecektir. Safranbolu ve tüm bölge olarak, Turizm planlamasının yapılması, özel sektör, devlet işbirliği ile yapılacak planlamaların ve uygulamaların bölge turizm sektörünün bu günkü getirilerini kat kat artıracaktır.

 

Ülkemiz ve bölgemizde turizme talep çok, birçok noktada arz yok. Satacak malın var ise satarsın ve kazanırsın, ama üretmediysen ne satacaksın. Bölge turizmimizi çeşitlendirelim, zenginleştirelim, Karabük'ün ekonomisini kalkındıralım.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com