- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

SAFRANBOLU-KARABÜK-ÎSMETPAŞA KARAYOLU

Safranbolu-Karabük karayolu yapıldı bitti. Sizlere göre BİTTİMİ? Güzel oldu mu? Bu haliyle nasıl oldu? Nasıl olması gerekirdi?

 

Bana soracak olur iseniz, Karayolları kurallarına göre ve trafik mühendisliği ilmine göre hiç ama hiç olmadı. Eskiye göre çok iyi oldu diyenler çıkabilir amma, bugünün koşullarına göre ve On yıl-yirmi yıl, elli yıl ilerisi düşündüğümüzde çok ama çok noksan ve yetersiz oldu. Karabük-Safranbolu arası yerleşim olarak birleşmiş durumdadır. Karayollarından sık sık tali yollara çıkış verilemez, belirli kurallara bağlıdır.Bu ve benzeri yerlerde karayollarına bitişik yan yolların yapılması ve tali yollara bu yan yollardan geçiş verilmesi gerekmektedir.

 

Ayrıca Karabük-Safranbolu karayolu güzergahında yaya yolu ve otobüs minibüs durakları için cep oluşturulması da gerekmektedir. Safranbolu Şehirlerarası otobüs Terminali için vasıtaların ve yayaların giriş çıkışları konu kurallara uygun olabilecek mi? Bugün yapılan kavşaklar trafik kurallarına uygun mudur? Bu kavşaklarda muhtemel meydana gelebilecek olan kazaların sorumluları kimler olacak?

 

Söz konusu kavşaklarda meydana gelecek kazaların kusur oranı belirlenmesinde Bana göre büyük oranda karayolları yetkilileri kusurlu sayılacaktır.

 

Karabük yerleşim olarak karayolları Cildikısık Tünelinden başlamaktadır. Yol yapımında, Cumayanı-Karabük Küçük Sanayi Sitesi-Bolulular Yapı Kooperatifi- Hamzalar mevki-Organize Sanayi giriş yolu-Kemal Oyman -Aşağı Kızılcaören Köyü sapağı- Kardemir giriş ve çıkışları-Ülkü Devlet Demiryolu istasyonu-Öğlebeli mahallesi sapağı çok dikkatli bir biçimde ele alınmalıdır.

 

Tünelden, Karabük’e kadar olan karayolu güzergahı,yerleşim bölgesidir ve her geçen gün de yeni yapılanmalar olmaktadır. SAFRANBOLU-KARABÜK-İSMETPAŞA karayolu yapımı bazı özellikler arz etmektedir. Şehirlerarası karayolu - Transit yol olarak planlamak, yapmak ileride telafisi mümkün olmayan bedellerin ödenmesine sebep olacaktır.

 

Benden yazması, Sizlerden okuması,etkili ve yetkililerin de yapılması gerekenleri yapması gerektiği kanaatindeyim.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com