- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

RAYLI SİSTEMLER VE TOPLU TAŞIMACILIK

Ülkemizde ve Bölgemizde, toplu taşımacılık ve raylı sistemlerin kurulması çok eski tarihlere dayanmaktadır.Bölgemizde Zonguldak, Ankara Demiryollarının yapılmasının ve işletmeye açılmasının tarihine bir bakalım ve o günün şartlarındaki durumunu bir inceleyelim, o günleri bilenlere ve yaşayanlara bir soralım ve de ondan sonra içinde bulunduğumuz hali bir görelim.

 

KARAELMAS MOTORLU TRENİNİ hatırlayanlar vardır. Bilmeyenler, bilenlere bir sorsun. O günün şartlarında, hatta bugün dahi çok lüks gelebilecek rahat, lüks, konforlu bir ulaşım. Ne oldu da Motorlu Trenler yok oldu, ne oldu da onları devam ettiremedik, ne oldu da onları geliştiremedik, tüm gelişmiş kalkınmış ülkelere bir bakın, halen o günkü sistemler tıkır tıkır çalışıyor.

 

Ben buradan altı ay önce yazdığım bir yazıyı hatırlatmak istiyorum. Karabük ekonomik olarak her geçen gün, gerilemekte hatta çökmekte olduğu artık herkes tarafından bilinmektedir. Karabük'ün ekonomisinin kalkındırılması, artı katkı sağlaması için çok pratik ve kolay, hemen uygulanabilir önlemleri almamız gerekmektedir.

 

Zonguldak, Ankara Demiryolu hattında bulunan yerleşim bölgelerine bir bakalım ve de buralardan Karabük'e ulaşım imkanlarını analiz edelim. Zonguldak Ankara Demiryolu yolcu taşımacılığını inceleyelim. Karabük Ekonomisine katkı sağlayabilecek, her şeyi hazır olan raylı ulaşım sistemimizin içler acısı durumunu görelim.

Ben dedim ve diyorum ki; bölgemizi, çevremizi, ülkemizi tanımıyoruz, bakalım, görelim, tanıyalım, tanıtalım, öğrenelim, öğretelim.

 

Karabük Ilgaz arasındaki yerleşim bölgelerine bakalım, buraların ekonomik potansiyelini inceleyelim, Karabük'e yapabileceği katkıları hesap edelim ve Karabük Ilgaz arasında çalışabilecek veya Zonguldak'tan gelen Banliyö Trenlerinin Ilgaz'a kadar devam etmelerini sağlayalım.

 

Karabük Ilgaz arası Demiryolu istasyonlarının aklıma gelenlerini sayayım sizlere, Karabük, Ülkü, Cildikısık, Hanköy, Eskipazar, Ortaköy, İsmetpaşa, Kurtçimeni, Çerkeş, Atkaracalar, Kurşunlu, Ilgaz...

 

Bu yerleşim bölgelerinin ekonomik olarak Karabük'e yapacağı katkıyı bir hesaplayın ve konunu önemini anlayın. Bölgemizin etkili ve de yetkililerine ve milletvekillerimize konunun önemini görmelerini, anlamaların, anlatmalarını ve konu bölgelerin ulaşımlarının, Karabük'e sağlanmasını temin etmelerinin önemini belirtmek isterim.

Siyasilerimize, sivil toplum örgütlerine, milletvekillerimize, şunu söylemek istiyorum; bırakın artık ferdi işleri, ferdi işlerin modası geçti, bu güne kadar ne çektiysek ferdi işlerden çektik, toplumun faydalanacağı, bölgenin istifade edeceği konulara eğilim ve bakın. Gerçekleri görün, kalkınan bölgelerimiz, toplumun işlerine bakanların sayesinde kalkınmıştır. Konya, Denizli, Gaziantep bunlara birer örnektir. Ahmet'in, Mehmet'in işini bırakalım. Karabük'ün işine bakalım.

 

Lütfen yazdıklarımı okuyup atmayın, etkililere ve yetkililere okutun... İstekleriniz toplumun önünü açacak şekilde ve konuda olsun... Söylemek, yazmak benden, istemek, uygulatmak ve uygulamak sizlerden...

 

Kalkınan, kendi kendini doyurabilen, işsizine iş aş verebilen bir Karabük için haydi el ele verelim. Doğru olan yolda uygun adım yürüyelim.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com