- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ORTOPEDİK TABANLI AHŞAP TERLİK VE TAKUNYA İMALATI

Medikal konusuna girdikten sonra, bu konu ile ilgili Karabük’te ve Bölgemizde ne tür imalatlar yapılabilir düşüncesi ile gözlemlerimi artırmaya başladım.

 

İnsan sağlığı için, bilhassa sağlık sektöründe, ahşap tabanlı ayakkabı-terlik ve benzeri giyecekler rağbet görmektedir. Ahşap tabanlar ortopedik olarak imal edildiklerinden ve ayak tabanının şeklinde olması, yürümede büyük bir rahatlama sağlamaktadır. Ayrıca ayak taban rahatsızlıklarına iyi geldiği için de tercih edilmektedir.

 

Ahşap doğal-natürel bir malzeme olmasından dolayı, alerjisi olanlar da ahşap malzemeden yapılan türleri tercih etmektedirler. Hafif olması istenilen türlerde, kavak-söğüt-ıhlamur-sarı çam ve benzeri ağaçlar kullanılmakta, çok sağlam olması istenilen türlerde de, kayın-dişbudak-kestane-şimşir tüm ağaçları kullanılmaktadır.

 

Söz konusu ahşap ayakkabı tabanı imalatı, otomatik CNC tipi tezgahlarda veya kopya tezgahlarında yapılmaktadır. Bölgemizde, her tür ağacın bulunması, konu imalatta çalışabilecek eleman bulma kolaylığı, konunun bölgemizde yapılmasını cazip kılmaktadır.

 

Konu imalatın karlılık oranının yüksek olması, çeşitliliğinin bulunması ve modasının geçmemesi gibi avantajları da sayabiliriz.

Bu sektörde ahşap ayakkabı topuğu yapımı da ayrı bir ürün yelpazesini teşkil etmektedir. Söz konusu imalatların Yurt içi tüketiminin yanında, Yurt dışı ihracat imkanı da bulunmaktadır.

 

Bir de bu sektör ile ilgili yapılabilecek ve talebi olan bir konu daha var ki turistlerin aradığı bir ürün; Eskiden Safranbolu'da gelin çeyizlerine konulan hamam-banyo takunyası var. Gelin takunyasının bu gün de yurt içinde alıcısını bulmak kolay.

 

Kısacası, ahşaptan mamul ayağa giyilebilecek, turistlere satılabilecek, minyatür olarak yapılıp turistlik amaçlı alıcı bulabilecek çok konu var, yeter ki bir imalat yapmaya karar verelim. İmalatçı - müteşebbis olmak, üretmek, kazanmak, kazandırmak, istihdam yapmak, insana haz verir.

 

Karabüklüler artık imalatın-üretimin bir yerlerinden başlamalıdırlar.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com