- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

NATÜREL - DOĞAL ÜRÜN ÜRETİMİ

Gıda ve gen teknolojilerindeki akıl almaz teknolojik ilerlemeler, gıda maddelerinin ekolojik dengelerini alt üst etmiş,  insanların sağlığına olan zararları çok değişik şekil ve biçimlerde ortaya rahatsızlıklar meydana getirerek kendini göstermiştir.

 

Tüm dünyanın ileri gitmiş ülkeleri ve zenginleri ekolojik tarımı özendirmekte ve ekolojik ürün aramaktadırlar. Meyve ve sebzelerin ana kökeni olan bozulmamış tohumları ve bu tohumlardan doğal bir şekilde üretilen yetiştirilen ürünler gün geçtikçe kıymet ve değer kazanmaktadır.

 

Bizlerin beğenmediğimiz, önemsemediğimiz meyvelerimiz ve sebzelerimiz,  Yurt dışında aranmakta, emsallerine göre birkaç kat daha yüksek fiyatlardan alıcı bulmaktadır. Karabük ve Safranbolu’nun köylerinde eskiden üretilen, bu gün çok az köylüde bulunan domatesler, gelen turistleri hayran bırakmaktadır. Genleri bozulmamış, aşılanmamış o yaşlı meyvelerimiz, adeta bir şifa kaynağı olarak görülmektedir. Bölgemizde bakımsız meyve ağaçlarımızın üzerinde yetişen ve bölge halkı tarafından PURÇ adıyla bilinen ÖKSE OTU da eczanelerde ve aktarlarda, şifalı bitki olarak çok yüksek fiyatlardan satılmaktadır.

 

Bölgemizde doğal meyve ve sebze tohumlarım bulmak, doğal şartlarda üretmek çok kolay, alıcısı da var amma, bu ürünleri ambalajlayacak ve alıcılara ulaştıracak, ihracatım yapacak organizasyonlar yok.

Ege bölgesindeki üreticiler; eskiden gün ağarmadan ürünlerini toplarlar, o gün uçaklarla Yunanistan’a giderdi ve orada temizlenip, ambalajlandıktan sonra tüm dünya ya Yunanistan ürünü olarak uçaklarla gönderilirdi. Şimdi Ege bölgesinde kurulan, temizleme, ambalajlama ve ihracat şirketleri vasıtasıyla ürünler değerinde değerlendirilmekte.

 

Bölgemizde üretilecek, doğal olarak boş arazilerde ve ormanlarımızda yetişen, toplanmayı değerlendirmeyi bekleyen o kadar çok ürünlerimiz var ki saymakla bitmez.

Şifalı Bitkiler konusunda hayli zengin olan bölgemiz bir cazibe merkezidir.

 

Ekolojik ürün üretimi konusunda, önemine binaen konu ile ilgili yönetmelik de çıkmıştır. Ekolojik ürün üreticilerine özel kredi destekleri de verilmektedir. Konu,  bölgemizi çok yakından ilgilendirmekte ve köylülerimizin ve İl Tarım İl Müdürlüğü’nün ilgisini beklemektedir.

İlgililerin bilgilerine sunarım.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com