- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARDEMİR AŞ. KARABÜK DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI İLE KARABÜK SANAYİSİ'NİN ENTEGRASYONU SAĞLANMALIDIR

ENTEGRASYON (Bütünleşme)    : Mahiyetleri birbirinden farklı olmakla beraber yekdiğerini tamamlayıcı fonksiyona sahip bulunan ünitelerin birleşerek tek bir gövde haline gelmeleri...

 

ORGANİZASYON  : Faaliyetlerde kuruluş oluşturmak, işin düzgün ve ahenkli bir şekilde yapılabilmesini sağlayacak esaslar yapılabilmesini hazırlamak. (Diğer bir anlatımla); Beşeri ve fiziki amaç ve olanakların bir işletmenin amacını gerçekleştirecek tarzda düzenlenip hizmete konulması. Düzen, kuruluş, örgüt.

 

Ülkemizin, bilhassa bölgemizin ekonomik ve sosyal durumu hiç de iç açıcı değil, Bölgemiz istikbal vaat etmiyor, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığının verilerine ve tahminlerine göre, Karabük'ten 2010 yılına kadar, 34.000 kişinin göç edeceği belirtilmektedir. Peki bu verilere göre, elimiz kolumuz bağlı mı bekleyeceğiz, Bizler de buralardan göç edeceğiz ve de nereye gideceğiz, yerleşeceğiz?

 

Bana Göre; Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarını çok iyi öğrenmeliyiz. Tüm ünitelerinin ve tezgahlarının envanterini çıkartmalıyız. Bu güne kadar, bu tesis ve tezgahlarda neler yapılmış ve bugünün koşullarında nelerin yapılabileceğini öğrenmeliyiz.

 

Ben yaptım oldu, ben yaparım, üretirim, sen gelir alırsın politikasını terk etmeliyiz. Karabük'te bulunan Sıcak Demir Çekme Haddehane Tesislerinin, özellikleri, kapasiteleri ve mevcut tezgahların da bir envanterini yapmalıyız. Yine Karabük'te bulunan Torna ve benzeri atölyelerin tezgah durumları kapasiteleri, neleri yapabileceği belirlenmelidir.

 

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının tüm varlıkları ile Karabük'te bulunan Ağır Sanayi ve Küçük Sanayinin, ENTEGRASYONU sağlaması için toplu bir organizasyonunun yapılması acilen gerekmektedir.

 

Karabük'te bir demir borsası kurulmalıdır. Kardemir AŞ. Ve özel sektör hadde tesisleri, üretimlerde, ürün çeşitliliğinin sağlanması ve piyasanın taleplerinin karşılanabilmesi için hep birlikte üretim planlamasının yapılması, hatta kütük ithalatının ve mamul ihracatının birlikte organize edilmesi gerekmektedir.

 

Karabük'te Antrepo depolarının kurulması ile ithalat ve ihracat işlemlerinde kolaylıkların sağlanması gerekmektedir. Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları ile Karabük Küçük Sanayi Kuruluşlarının ellerinde bulunan tezgah ve takımlar ile neler yapılabilir, ne gibi imalatlar ve makineler, ekipmanlar, ürünler üretebiliriz organize etmemiz gerekmektedir.

 

DSİ, TCK, Gemi Sanayi, Demir Çelik Sanayi, Doğalgaz, Belediyeler, TKİ, EKİ, Bakır İşletmeleri, MTA, TCDD, Liman İşletmeleri, Maden İşletmeleri, Tuz Sanayi, Ağır Sanayi Makineleri...

 

Karabük, Karabüklü çok zengin mi? Evet, zengin. Ne zengini? Tesis, takım, tezgah zengini. Ama bir türlü organize olamıyor. Bir organize olabilse, elinde bulunan tesis, tezgah ve takımlar ile imalat yapmayı hedef seçebilse, Bölge ve Ülkenin ekonomik yapısı değişir, örnek olur.

 

Bunlar birer hayal gibi geliyor, en yakınımızdaki, Ankara Ostim ve diğer sanayileri bir gezelim, görelim ve organize olalım...

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com