- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK ÇOK ZENGİNMİŞ

Karabüklülerin Bankalarda bilmem kaç trilyon mevduatları varmış. Evet doğrudur, çok iyi bir şey, ama bu söz konusu mevduat kaç kişinin bunu bilen var mı? Karabük bankalarına faize para yatıran, repo yapan, bono alan kaç kişidir? Kardeşim Karabük'te gizli zenginler vardır. Bunlar çocuklarına dahi para vermez, yemez, içmez takımıdır.

 

Bir de benzeri mevduatları, Karabük'ün ekonomik değeri gibi göstermek ve algılamak ne kadar doğrudur Sizler takdir edin. Kardemir işçisinin, haddehanelerde çalışan işçilerin tekstilde çalışanların, emeklilerin ve benzeri çalışanların aylık ortalama ellerine geçen ücretlere bir bakın ortalamalarını hesaplayın, Karabük nüfusuna oranlayan ve gerçekleri görün.

 

Karabük'te ticaret yapan, esnafa, küçük sanayi sitelerinde çalışan sanatkarlara bir bakın, durumlarını tespit edin, Karabük'te yaşayan üniversite mezunlarına, okumuş, okumamış, vasıflı, vasıfsız işsizlerin sayısını tespit edin ve de ondan sonra Karabük'ün zenginliklerini söyleyin, anlatın...

 

Evet Karabük, Karabüklü eskiden çok zengindi, para koyacak yer bulamıyordu, yazlıklar, kışlıklar, lüks evler, her evde her odada televizyonlar, ağustos böceğinin misali gibi, yiyelim, içelim, giyelim, eğlenelim. Şimdi Karabük'te yaz bitti, ekonomik fırtınalar kopmakta, kar yağmaktadır.

 

Karabüklüler içinde bulunduğu ekonomik kış için tedbirler almak, yapılacakları planlamak, değerlerini değerlendirmek mecburiyetindedirler. Karabük'ten göç etmek, pek de kolay değildir. Göçmen kuş olmak, gittiğin yerde geçim sağlamak, uyum sağlamak o kadar da kolay olmasa gerek.

 

Peki ne yapalım? Bu derede balık kalmadı, balığın çok olduğu dereye gitmek gerekmektedir, evet doğru ama, bilmediğiniz derede boğulmakta var. Ben çok gidenleri gördüm, durumlarını inceledim, yaşantılarına baktım, hatta bazıları yine dönüp dolaşıp Karabük'e geri geldiler. Tilkinin dönüp dolaşıp geldiği yer kürkçü dükkanıdır misali.

 

Beyler Ben diyorum ki; öncelikle Karabük'te ne yapmalıyız, neleri yapabiliriz düşünelim, el ele, gönül gönüle verelim, yenilgiyi kabul etmeyelim, çok iş var yapacak, yeter ki kararlı ve azimli olalım. Karabük Ankara'dan, Milletvekillerimizden ve Bürokratlarımızdan iş kurmak için yardım talep edelim.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com