- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

İSTANBUL BOĞAZI - MARMARA DENİZİ ve ÇANAKKALE BOĞAZI'NA HİDRO ELEKTRİK SANTRALLERİ KURULMASI

Ülkemiz enerji zengini, Bizler zengin Babanın, müflis çocukları gibiyiz Değerlendirilecek, değerlendirilmeyi bekleyen o kadar çok imkanlarımız ve fırsatlarımız var ki, her biri al beni, gör beni diyor. Bakmak ile görmek arasındaki farkı, fark edemiyoruz.

 

Yüzyıllardan beri, Karadeniz’den, Ege denizine üstten ve Ege denizinden de, Karadeniz’e alttan büyük bir su akıntısı olduğu biliniyor.

 

1994 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı'na Bağımsız olarak aday oldum.

 

Projelerimden birisi, İstanbul Boğazındaki iki yönlü deniz akıntısından istifade ile Haliç’in temizlenmesi projesi idi.

 

İkinci projem de, Karadeniz’den, Ege denizine kadar on iki yerde, on iki tane, deniz suyu akıntısının hidrolik enerjisinden-gücünden istifade ile çalışan Hidroelektrik santrali kurulması projesi idi.

Benim düşündüğüm ve tasarladığım projeye göre, sabit ve seyyar olarak kurulabilme imkanı olan Hidroelektrik santrallerinin, bölgenin ve Ülkemizin enerji ihtiyacına büyük ölçüde katkıda bulunabilecek temi; enerji olmasından dolayı da bir an Önce projelendirmeye ve programa alınmasında fayda olduğu kanaatindeyim.

Söz konusu bu tasarım, üretim güç birimi ile kuruluş ve işletme mali yet oranlarına bakıldığında kıyaslanamayacak ölçüde ucuz olduğu görülür.

 

Esasında, Benim yıllardan beri düşünüp tasarladığım, doğal gaz dahil tüm yakıtların çıkarıldığı bölgede veya Ülkemize giriş yaptığı yare Termik santraller vasıtasıyla, Elektrik enerjisine çevrilmesi ve hidro elektrik santralleri ile entegrasyonunun yapılması ve enterkonnekte sisteme bağlanarak, Ülkemizin ısınma dahil tüm enerji ihtiyaçlarını elektrik enerjisi ile giderilmesinin sağlanması projesidir.

 

Tüm enerji harcamalarında elektrik enerjisinin kullanılması ve bu kullanılan tüm enerji türlerinin de elektrik santrallerinde elektrik enerjisine çevrilmesi, tüm çevre kirliliğini önleyecek, birçok israfın lüzumsuz harcamaların önüne geçilerek, verimlilik ve temiz çevre imkanı yakalanmış olacaktır.

 

Ülkemizin etrafı denizlerle çevrilidir. 29 tane ilimizin,  denize kıyısı bulunmaktadır.

 

Temiz enerjilerden birisi de Deniz Dalgalarının oluşturduğu hidrolik enerjidir.

 

Ülkemizde dalga enerji sistemleri ele alınmalı, konu ile ilgili araştırma, geliştirme ve uygulama çalışmalarına başlanmalıdır.

Yapılacak, uygulanabilir, proje ve uygulamalarla, tüm Ülkemizin enerji ihtiyacı karşılanabilir.

 

Bu ve benzeri konuların önünün açılması, çalışmalara imkan verilmesi Ülkemizin enerji ihtiyacını karşıladığı gibi, konu imalatlar da, Ülkemiz için ayrı bir sektörün oluşmasını sağlayacaktır.  Bakmak-görmek-düşünmek-planlamak ve de yapmak, kalkınmanın ana kuralıdır.

 

Ülkemize bakalım, imkanlarımızı görelim, değerlendirilmeyen değerlerimizi değerlendirelim.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com