- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TAMİR-BAKIM-YENİLEŞTİRME SEKTÖRÜ

Ülkemizde ve Dünyada her ne kadar bilhassa sanayi ürünlerinin fiyatları da ucuzlama da olsa, Birçok sanayi ürünlerinin tamir- bakım işleri cazibesini koruyor.

 

Örnek verecek olur isek BOBİNAJ konusu her dönem ve her zaman geçerli bir meslek olduğunu ispatlamıştır.

 

Elektrik motorlarının ve elektrik transformatörlerinin, tamir bakımı, yenileştirilmesi denildiğinde, elektrik sargılarının sökülmesi ve yeniden sarılması işlemi aklımıza gelir.

 

Bir elektrik motorunun, elektrik sargılarının değiştirilmesi, yani sökülerek yeniden sarılmasına BOBİNAJ denir. Elektrik sargıları ve Bilyeleri değiştirilen elektrik motorları, yenilenmiş olur ve orijinaline uygun yapılan işlemler sonucunda, yenisi ile mukayese edildiğinde hiçbir fark görülmez ve tüm işlevlerini yeni gibi görür.

 

Elektrik transformatörlerinde de durum aynıdır. Bir elektrik trafosunun, elektrik bobinlerinin sökülmesi-yeniden orijinal olarak sarılması, İletkenlik ve yalıtkanlık kurallarına uyulması ile söz konusu transformatör yenileşmiş olur.

 

Teknolojik olarak çok ileri gitmiş ülkelerde dahi, Amerika-Almanya gibi Elektrik motorlarının-Elektrik Transformatörlerinin ve benzeri elektrik makine ve ekipmanlarının tamir-bakım-bobinaj işlemleri en önemli sektörlerden birini teşkil etmektedir.

 

Almanya'da isteğe göre ikinci el yenileştirilmiş, elektrik motoru ve elektrik transformatörü satışı yapılan çek büyük şirketler vardır ve bunlar, üretim yapanlara göre, kârlılık oranları yüksek şirketlerdir.

 

İstediği özelliklerde elektrik motoru veya elektrik transformatörü bulamayanların müracaat ettikleri tek yer buralardır.

 

Karabük’te, Bölgemizde bu şekilde iş yapabilen tam organize olan bir kuruluş, bir yatırım, her yönüyle fizibil olacaktır.

Ülkemizin bu konuda en büyük kuruluşu, Zonguldak TTK’nın diğer adı ile EKİ’nin merkez atölyelerinin bobinhanesi idi. Buraya tüm dünyadan, hatta ucuzluğu sebebiyle Amerika'dan bile bobinajı yapılmak üzere elektrik motorları gelmekteydi.

 

Karabük Demir ve Çelik fabrikalarıma Bobinhanesi de küçümsenmeyecek derecededir, her tür Elektrik motorusun bobinajının yapılabileceği kapasitededir.    

 

Karabük, söz konusu yatırım içim tüm şartları yerine getirebilecek tek yerdir.

 

Karabük'te yatırım yapmak isteyenlere cazip bir konu.

 

Eleman var, bilgi-beceri-tecrübe var, talep var, tek bulunmayan konuya bakmak-görmek gerekmektedir.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com