- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK VE TURİZM

TURİZM : Yerleşmek niyeti olmaksızın hava değişikliği yapmak, sayfiyeye gitmek, spor, tahsil, ziyaret, izlenim ve araştırma yapmak, tedavi edilmek, eğlenip dinlenmek gibi amaçlarla, kültür ve sanat hareketleri sebepleriyle toplu veya tek olarak yapılan seyahatler.

 

TURİZM ENDÜSTRİSİ : Turizm büro ve seyahat acenteleri ile ulaştırma tesis ve araçları, reklam ve propaganda sanayi de dahil olmak üzere turistik nitelikleri haiz oteller, pansiyonlar, gazino ve lokantalar, plajlar, kamplar, eğlence yerleri, spor ve avıllık tesisleri, kaplıcalar, istirahat ve tedavi yerleri ve tedavi müesseseleri ve benzeri tesislerdir.

 

TURİZM POLİTİKASI : Memleketin turistik servetlerine düzenlemek, yabancılara tanıtmak ve bu şekilde yaratılacak beynelmilel turistik hareketlerle döviz çekimine dönük çabaların ve müdahalelerin tümüdür.

 

TURİZME ELVERİŞLİ YER : Turistik yer niteliklerine sahip olup henüz ulaştırma ve ikamet şartları gelişmemiş olan yerler.

 

KARABÜK'ÜN PARLAYAN TEK YILDIZI TURİZM ...

 

Bulak Mağarası (Mencinis Mağarası)'nın Turizme açılması için hazırlanan İhale yazısını okudum. Konu ile ilgili yorum yapmak istemiyorum ama...

 

Ülkelerin - Devletlerin Turizm politikaları olduğu gibi, Bölgelerin de bir Turizm politikası olması gerekmez mi? Turizm politikası olmalı, kısa ve uzun vadede yapılabilecekler planlanmalıdır. Gelişen ses hızı ile ilerleyen bir dünyada, her konuda olduğu gibi Turizmde de, planlama, programlama, siyaset ve politikalar üretmek hatta Yurt içi ve Yurt dışı çalışmalar yapmak gerekmektedir. Ben yaptım oldu ile artık bu işler yürümemektedir.

 

Her konuda olduğu gibi Turizm Sektörünün de bir ilmi var. Turistik yerin düzenlenmesi - gelenlerin organizasyonu - tanıtımı ve saymakla bitiremeyeceğimiz konular var ki hepsi de ayrı ayrı birer ihtisas ve ilim gerekmektedir. Bazı değerlerimizi gün yüzüne çıkarırken, doğmadan öldürmememiz gerekmektedir.

 

VARLIKLARIMIZI YOK ETMEYELİM - DEĞERLERİMİZİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRELİM - DEĞERLERİMİZİN DEĞERİNİ ÖĞRENELİM, ÖĞRETELİM - TURİZM İLMİNİ ÖĞRENELİM.

 

Bölgemizin Turizm varlıklarını, Bölge halkına öğretelim, tanıtalım, tanıtım, katalog, broşür, afiş, CD'ler hazırlayalım, Yerel ve Ulusal Basın ve Yayın kuruluşlarında tanıtalım...

 

Karabük için, Karabüklüler kolları ve paçaları sıvayın. Ekmek kapısı aş kapısı, iş kapısı olanları bakın-görün ve el ele vererek güç birliği yaparak, ekonomimizi kalkındıralım, yarınlara güvenle bakalım.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com