- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

İHRACATÇI OLMAK, NASIL İHRACATÇI OLUNUR?

06.01.1996 tarih ve 22515 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan İhracat Yönetmeliğinin 4.maddesinin (e) bendine göre, ihraç edeceği mala göre ilgili ihracatçı birliğine üye olan, gerçek usulde vergiye tabi (tek vergi numarasına sahip) gerçek ve tüzel kişi tacirler,  Esnaf ve Sanatkârlar Odasına kayıtlı olup üretim faaliyetiyle iştigal eden esnaf ve sanatkarlar ile joint-verture ve konsorsiyumlar ihracatçı olarak tanımlanmışlardır.

 

Buna göre, ihracatçı birliğine üye olmak isteyen tacirlerden, bundan böyle İhracatçı Belgesi yerine, Ticaret Sicil Gazetesi ve Tek Vergi Numarası sahibi olduğunu teşvik eden belgeler aranmaktadır.

 

İhracatçı birliğine üye olmak isteyen esnaf ve sanatkarlardan ise, Tek Vergi Numarası mükellefliği yanında, üretim faaliyetiyle iştigal ettikleri Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’ndan alacakları bir belge ile tevsik etmeleri aranacaktır.

 

Joinf-venture ve konsorsiyumlar ise, Tek Vergi Numarası mükellefliği olduğunu teşvik eden belge ve durumlarım belirtir ortaklık sözleşmesini ihracatçı Birliğine tevdi ederek üye olacaklardır.

 

06.01.1996 tarih ve 22515 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan (96/1) sayılı “İhracat Belgesine İlişkin Tebliğ uyarınca”, “İhracatçı Belgesi” 15.01.1996 tarihinden itibaren uygulamadan kaldırılmıştır.

 

İhracat yapmak isteyenlerin bilgilerine ve ilgilerine sunulur.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ

 

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com