- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BÖLGEMİZDEKİ FAY'LARDAN NE HABER

Son günlerde, Basın ve yayın kuruluşlarında DEPREM'LER ile ilgili bilgiler verilmekte, yorumlar yapılmakta, teknolojik bulgular tartışılmaktadır.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü konuyla ilgili görüşler açıklamakta ve Kuzey Anadolu Fay hattındaki hareketleri, 50 noktada uydu aracılığı ile izlendiğini belirtmektedirler.

 

Her nedense Bölgemiz ile ilgili hiçbir bilgi verilmemektedir. Benim bildiğim, gerilimi yüksek ve en kısa zamanda beklenilen hareketlenmenin, BOLU - GEREDE, GEREDE - İSMETPAŞA, İSMETPAŞA - ÇERKEŞ hattıdır.

 

İSMETPAŞA'DA belirgin olarak bulunan FAY kırıklığı hareketlerinin durumu nedir? İki tabaka arasındaki hareketlilik devam mı ediyor, yoksa gerilim mi artıyor?

 

Ayrıca AKKAYA HAMAMI'NIN bugünkü yapısındaki çatlaklık, hareketlilik gösteriyor mu, yoksa gerilimleri mi biriktiriyor? Bölgemizden geçen Fay'lar ile ilgili olarak yapılan araştırmalar var mıdır? Var ise nelerdir? Bölgemiz konu ile ilgili bilgilendirilmesi gerektiği kanaatindeyim.

 

Bölgenin nüfus yoğunluğunun azlığı sebebiyle, içinde bulunduğumuz yer ilgili birimlerce ihmal mi ediliyor? AKKAYA HAMAMI - ÇAVUNDUR HAMAMI gibi bölgemizin Jeotermal sularının sıcaklık farklılıkları nelerdir?

 

Fay hatları üzerinde bulunan bitki ve ağaçlar ne durumdadırlar? Fay hatları üzerinde bulunun bitkiler ve ağaçlardaki özellikler ve değişimler İncelenmekte midir? Uydudan fay izleme istemine, bölgemizde dahil midir?

 

Çok önemli olduğuna inandığımız insan hayatını birçok noktadan ilgilendiren DEPREM ile ilgili bilgilerin Bölgemiz Halkına verilmesi gerektiği kanaatindeyim. İlgilileri ve Yetkilileri konu ile ilgili olarak Bölge Halkımızı bilgilendirilmesini beklemekteyiz.

 

İLGİ, BİLGİ, TEDBİR, ÖNLEM her konuda olduğu gibi bu konuda da çok önem arz etmektedir. BİLELİM, ÖĞRENELİM, ÖĞRETELİM, GÜVENLE MUTLU, UMUTLU, SIHHAT VE SAADET içinde yaşayalım.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com