- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ISITMA-SOĞUTMA-İKLİMLENDİRME

Ülkemizde ve Bölgemizde, Isıtma-Soğutma-İklimlendirme konularında büyük bir israf yapılmaktadır. Konutlar ve iş yerleri genellikle toplu hale gelmiştir ve gelmektedir. Toplu konutlarda ve Toplu iş yerlerinde, ısıtma sistemleri küçük bölgesel olarak, yani kooperatif ve iş hanı olarak merkezi ısıtma sistemleri ile ısıtılmaktadır.

 

Amma, soğutma sistemleri, genellikle, çoğunlukla, münferit olarak, lokal yapılmaktadır. Bu sistemler kuruluş ve işletme olarak çok pahalı sistemlerdir. Bu uygulamaları, Belediye ve tüm Devlet kuruluşlarında da görmekteyiz. Biz Millet ve Ülke olarak çok mu zenginiz? Anlamak mümkün değil.

 

Isıtma sistemleri merkezi olan binalarda, ısıtma sisteminin bulunduğu yere, yani kalorifer kazanının bulunduğu yere, bir soğutma sistemi kurarsınız ve kalorifer sisteminize 5 derecelik soğuk su basarsınız, bu su sizin kışları ısıttığınız mekanları soğutur. Bu sistemde yapacağınız ilâveler ve tadilatlar çok kısa sürede kendini amorti edecektir.

 

Bu gün klimalı denilen otel ve benzeri yerlerde uygulanan sistem budur. Yani Kışları ısıtmak için gönderilen sıcak suyun, yaz aylarında sisteme soğuk olarak gönderilmesinden ibarettir.

 

Yaz ve Kış mevsimlerinde, istenilen sıcaklık ve soğuklukların, istenilen derecelerde olması için kontrol ve kumandası için sistemde termostatik vanaların ve sistemlerin konulması da tasarrufu bağlayacaktır.

 

Ayrıca, bölünmüş bölümlerin, ayrı kullanımların Isıtma ve Soğutma masraflarının hesaplanması için Kalorimetre cihazlarının konulması da, kullanıcılar arasındaki birçok itilafların önüne geçecektir.

Bilinen amma uygulanmayan o kadar çok tasarruf edilebilecek konu var ki anlatmakla bitmez. Teknolojiden teknolojik gelişmelerden, azami istifade edelim, Sıhhat ve Saadet içinde mutlu yaşayalım.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com