- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

HASSAS DÖKÜM SEKTÖRÜ

Ülkemizde, her türlü teknolojisi bilinen, kuruluş maliyeti çok küçük olan, katma değeri, kârlılığı çok yüksek olan, öğrenildiğinde-bilgi edinildiğinde cazibesine kapılan sektörlerden birisi de HASSAS DÖKÜMCÜLÜK SEKTÖRÜDÜR.

 

Bilhassa çok sert, işleme imkanı olmayan çok girift, şekil olarak başka yöntemlerle ekonomik olarak üretilemeyen küçük parçaların imalatında kullanılan yönteme HASSAS DÖKÜMCÜLÜK denir. Hassas dökümcülük birçok sektörde kullanılmaktadır, Benim burada anlatmaya çalıştığım, Çelik hassas dökümüdür.

 

Altın ve benzeri kıymetli metallerin ve yarı kıymetli metallerin şekillendirilmesinde Hassas dökümcülük çok kullanılmaktadır ve Ülkemizde kullanımı çok fazladır.

 

Pik-Demir-Çelik malzemelerin, indüksiyon ocaklarında istenilen özel­liklerde karışımlarının yapılarak, istenilen özelliklerin kazandırılmasıyla hazırlanan sıvı madenin çok küçük seramik kalıplara dökülmesi ile şekillendirilmesi sistemine Hassas Dökümcülük denir.

 

Birçok makine ve ekipmanların küçük parçalarının yapıldığı gibi,  harp sanayisinin, ana unsurlarından olan silah sanayisinin de parçalarının yapımında hassas dökümcülük sistemi kullanılmaktadır.

Tüfek-tabanca-makineli tüfek ve benzeri silahların, tetik-horoz ve benzeri malzemelerden tutunda, uçaksavar-oerlikon bataryalarının küçük parçalarına kadar, milyonlarda parça bu metot ile üretilmektedir. Ülkemizde, HASSAS ÇELİK DÖKÜM yapan bir veya en fazla iki firma bulunmaktadır.

 

TSK ve MKE kuruluşlarının her yıl ihaleye çıktığı çok çeşitli ve miktar olarak da milyonlarca adet Hassas Döküm Parça bulunmaktadır.

HASSAS DÖKÜMCÜLÜK ile ilgili bilgileri, İSME - TSİ - İhracatçılar Birliği-İthalatçılar Birliği- İTO ve İSO gibi birçok kuruluşumuzdan arz - talep durumlarını öğrenebiliriz.

 

Hassas Dökümcülük konusunda kuruluş ve İşletme bilgilerinin çoğunu bölgemizden temin edebileceğimiz gibi, Teknik Eleman sıkıntısı da çekilmeyecektir. İş yapmak isteyen- müteşebbislerimize cazip bir konuyu çok özet olarak anlatamaya çalıştım. 

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com